Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Abrikostærte II

Abrikostærte II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Tærtebund:
75 g.smør
2 æg
120 g.sukker
0.5 dl.kaffefløde
120 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
150 g.marcipan(skal have stuetemperatur)
1 dl.piskefløde
 
 Pynt:
2 dl.piskefløde
1 lille dåse abrikoser
1 dl.sukkerlage fra abrikoserne
2 husblasblade
 


Opskrift:

Smelt smørret og lad det svale af. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør samt kaffefløde og bland mel og bagepulver i. Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp. Bag ved godt 175 grader i ca. 30 minutter. Lad akgen køle af, inden den tages ud af formen.

Fyld:
Riv marcipan groft og rør den sammen med piskefløden til en jævn og fin masse. Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over.

Pynt:
Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen. Læg frugterne i et dekorativ mønster på tærten og blød de 2 blade husblas op i koldt vand. Tryk vandet af og smelt dem i den opvarmede abrikoslage. Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke. Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 14786 gange,
og udskrevet 182 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Irene  -  2011-02-14 20:55:28
Superlækker! Og lad den gerne stå en dag eller to før servering, for da er den faktisk bare endnu bedre :-) Jeg kan sagtens forestille mig at den er ENDNU med med abrikoser i Amaretto


Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan med fordel bruge 1 glas abrikoser i Amaretto istedet. Gem lagen og bland den med 3-5 dl vand alt efter hvor meget gele man vil have og tilsæt 2 spsk sukker - de smager SÅ godt. Og ligegyldig om du bruger pynten der står eller Amaretto pynten, så kom lige et ekstra blad husblads i for at være sikker...