Abrikostærte

Abrikostærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtebund:
75 g.smør
2 æg
120 g.sukker
0.5 dl.kaffefløde
120 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
150 g.marcipan(skal have stuetemperatur)
1 dl.piskefløde
 
 Pynt:
2 dl.piskefløde
1 lille dåse abrikoser
1 dl.sukkerlage fra abrikoserne
2 Husblas, blade
 
Opskrift:
Smelt smørret og lad det svale af. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør samt kaffefløde og bland mel og bagepulver i. Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp. Bag ved godt 175 grader i ca. 30 minutter. Lad akgen køle af, inden den tages ud af formen.

Fyld:
Riv marcipan groft og rør den sammen med piskefløden til en jævn og fin masse. Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over.

Pynt:
Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen. Læg frugterne i et dekorativ mønster på tærten og blød de 2 blade husblas op i koldt vand. Tryk vandet af og smelt dem i den opvarmede abrikoslage. Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke. Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum.

karakterer:
Opskriften er vist 16726 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-14 20:55:28
Superlækker! Og lad den gerne stå en dag eller to før servering, for da er den faktisk bare endnu bedre :-) Jeg kan sagtens forestille mig at den er ENDNU med med abrikoser i Amaretto

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan med fordel bruge 1 glas abrikoser i Amaretto istedet. Gem lagen og bland den med 3-5 dl vand alt efter hvor meget gele man vil have og tilsæt 2 spsk sukker - de smager SÅ godt. Og ligegyldig om du bruger pynten der står eller Amaretto pynten, så kom lige et ekstra blad husblads i for at være sikker...