Abrikostærte 02
Hovedingrediens : Frugt - Abrikos Indsendt : Red : |
|
|
De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden. Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse. Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker. Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved 210 grader. Skrue straks ned til 200 grader og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden.
Kagecreme: Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog med vaniljen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vaniljesmagen rigtigt kommer ud. Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vaniljestangen. Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund. Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind. Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper. Bred den flydende gelé ud over abrikoserne. Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum. |
|
Opskriften er vist 17645 gange,
og udskrevet 228 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne