Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Birkeskrans med citronglasur

Birkeskrans med citronglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20

KagerRet : Kager - Kranse

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
75 g.smør eller margarine
2.5 dl.mælk
0.5 tsk.salt
0.75 dl.sukker
1 dl.grahamsmel
5-6 dl.hvedemel
1 sammenpisket æg.
 
 Fyld:
75 g.blødt smør eller margarine
0.75 dl.mørke birkes
2 dl.rosiner
3 spsk.sukker
 
 Glasur:
1 dl.flormelis
0.5 citron reven skal og saft heraf
 
Opskrift:
Smuldr. Gæren ned i en skål. Smelt fedtstoffet og sæt mælken. Lad det blive fingervarmt 37 grader.

Hæld blandingen over gæren og rør rundt til gæren er opløst, Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og 4 dl. af hvedemelet.

Arbejd dejen sammen så den bliver blank og smidig, ca. 5 minutter. Lad den hæve overdækket et lunt sted i ca. 20 minutter eller til knapt dobbelt størrelse.

Rør fedtstof, birkes, rosiner og sukker sammen.

Læg dejen på et melet bord og arbejd den godt igennem. Tilsæt mere hvedemel, så dejen bliver fast og slipper bordet.

Rul dejen ud til en firkant, ca 25x50 cm., på et melet bord. Bred fyldet ud over og rul den sammen til en rulle. Læg den på en smurt plade og form den til en rund krans.

Klip nogle hakker i kransen og lad den hæve i 20 minutter. Pensl med æg og bag kransen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle under et klæde.

Bland ingredienserne til glasuren. Tilsæt citronsaft, så glasuren bliver tilpas tyk og kan smøres ud. Smør glasuren over kransen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6774 gange,
og udskrevet 113 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu