blødt smør eller margarine75 g. blødt smør eller margarine
0.75
dl.
mørke birkes0.75 dl. mørke birkes
2
dl.
rosiner2 dl. rosiner
3
spsk.
sukker3 spsk. sukker
Glasur: Glasur:
1
dl.
flormelis1 dl. flormelis
0.5
citron reven skal og saft heraf0.5 citron reven skal og saft heraf
Opskrift:
Smuldr. Gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet og sæt mælken.
Lad det blive fingervarmt 37 grader.
Hæld blandingen over gæren og rør rundt til gæren er opløst,
Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og 4 dl. af hvedemelet.
Arbejd dejen sammen så den bliver blank og smidig, ca. 5 minutter.
Lad den hæve overdækket et lunt sted i ca. 20 minutter eller til knapt dobbelt størrelse.
Rør fedtstof, birkes, rosiner og sukker sammen.
Læg dejen på et melet bord og arbejd den godt igennem.
Tilsæt mere hvedemel, så dejen bliver fast og slipper bordet.
Rul dejen ud til en firkant, ca 25x50 cm., på et melet bord.
Bred fyldet ud over og rul den sammen til en rulle.
Læg den på en smurt plade og form den til en rund krans.
Klip nogle hakker i kransen og lad den hæve i 20 minutter.
Pensl med æg og bag kransen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad den køle under et klæde.
Bland ingredienserne til glasuren.
Tilsæt citronsaft, så glasuren bliver tilpas tyk og kan smøres ud.
Smør glasuren over kransen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6774 gange, og udskrevet 113 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider