smør margarine eller ukrydret svinefedt150 g. smør margarine eller ukrydret svinefedt
2-3
dl.
mørk sirup2-3 dl. mørk sirup
3
tsk.
salt3 tsk. salt
1
spsk.
stødt ingefær1 spsk. stødt ingefær
1
tsk.
nellike1 tsk. nellike
6
kogte og hakkede pomeransskaller6 kogte og hakkede pomeransskaller
5
dl.
rosiner5 dl. rosiner
30
dl.
rugsigtemel30 dl. rugsigtemel
5
dl.
hvedemel5 dl. hvedemel
2
spsk.
smør eller margarine til pensling2 spsk. smør eller margarine til pensling
Opskrift:
Hæld en ½ l. hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt.
Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i 30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde.
Bag ved 175 grader i ca 45 minutter.
Afkøles på en rist under klæde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7839 gange, og udskrevet 107 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider