blødt smør eller margarine150 g. blødt smør eller margarine
1
æg1 æg
flormelis flormelis
Fyld: Fyld:
100
g.
smør eller margarine100 g. smør eller margarine
0.5
dl.
sukker0.5 dl. sukker
1
tsk.
vanillesukker1 tsk. vanillesukker
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål, hæld kold mælk over og rør rundt.
Tilsæt sukker og hvedemel lidt ad gangen, og arbejd fedtstof i dejen med en elpisker.
Drys lidt med over og lad dejen hæve i 10 minutter
Læg dejen ud på et melet bord og ælt den smidig.
Del den i 2 stykker og rul hver del ud til rektangulære plader, 20x40 cm.
Skær 16 trekanter ud af hver plade.
Rør fedtstof, sukker og vanillesukker sammen til fyldet og fordel det på trekanterne.
Buk dejen over fyldet og læg bollerne i papirsforme.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time
Pisk ægget sammen og pensl bollerne.
Bages ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Lad bollerne blive kolde og sigt flormelis over.
Server bollerne varme.
Tips:
Den lange hævetid skyldes at dejen skal koldhæve, det vil sige hæve med kold dejvæske.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 6468 gange, og udskrevet 95 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider