Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Niels-emils tyttebærbrød

Niels-emils tyttebærbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Bær - Tyttebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 dl.lunkent vand
1 dl.knust hvede
1 dl.knust rug
3 tsk.salt
3 tsk.kommen
2.5 dl.tyttebærsyltetøj ikke for sødt
1.5 dl.rosiner
1 dl.hørfrø
1 dl.hvedeklid
2 pk.tørgær
18 dl.hvedemel
5 dl.koldt vand
 


Opskrift:

Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål. Dæk med et klæde og lad det stå natten over. Bland tørgæren med hvedemelet. Varm vandet til 50 grader og hæld det under omrøring i melblandingen. Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt. Du behøver ikke ælte dejen. Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og lad dem hæve i ovnen ved 50 grader i ca 15 minutter. Bag brødene ved 225 grader i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist uden dække.

Tips:

1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær. Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50 grader. Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9263 gange,
og udskrevet 85 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anette  -  2011-09-01 19:22:06
Den ser super ud!