tyttebærsyltetøj ikke for sødt2.5 dl. tyttebærsyltetøj ikke for sødt
1.5
dl.
rosiner1.5 dl. rosiner
1
dl.
hørfrø1 dl. hørfrø
1
dl.
hvedeklid1 dl. hvedeklid
2
pk.
tørgær2 pk. tørgær
18
dl.
hvedemel18 dl. hvedemel
5
dl.
koldt vand5 dl. koldt vand
Opskrift:
Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål.
Dæk med et klæde og lad det stå natten over.
Bland tørgæren med hvedemelet.
Varm vandet til 50 grader og hæld det under omrøring i melblandingen.
Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt.
Du behøver ikke ælte dejen.
Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og lad dem hæve i ovnen ved 50 grader i ca 15 minutter.
Bag brødene ved 225 grader i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist uden dække.
Tips:
1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær.
Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50 grader.
Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10029 gange, og udskrevet 115 gange.
Kommentarer
Anette - 2011-09-01 19:22:06 Den ser super ud!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider