Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lækkert italiensk basilikumbrød

Lækkert italiensk basilikumbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
3 dl.lunkent vand
25 g.gær
1 tsk.honning
1 tsk.salt
500 g.hvedemel
 
 Olie med basilikum til ovenpå:
0.5-1 dl.olivenolie
3-4 spsk.basilikum (tørt eller friskhakket)
2-3 fedhvidløg
2-3 tsk.salt
 


Opskrift:

Dejen:
Honning og salt kommes i vandet og gæren røres ud deri. Melet tilsættes og dejen æltes godt. Stilles tildækket til hævning 1½ time. Derefter formes dejen til et lidt aflangt brød ca. 1 til 1½ cm højt. Det lægges på bagepladen og stilles igen overdækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Olien kommes i en lille skål og basilikum kommes i. Hvidløgsfeddene presses også ned i skålen og det hele røres rundt.

Når brødet er hævet, skal man prikke huller i brødet med fingrene og pensle olie-basilikum blandingen ovenpå, og så bages brødet i 15 min. på 200-225 grader. Når brødet er afkølet lidt, skal det skæres i forholdsvis tynde "pinde" og serveres.

Det er et lækkert lille tilbehør til f.eks. salater. Smager dejligt og opskriften er nem at huske i hovedet.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (24 stemmer)

Opskriften er vist 29536 gange,
og udskrevet 1262 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-08-17 18:04:10
Superlækkert brød. 150 g af melet kan med fordel erstattes af fuldkornsmel, det giver et lidt sundere 'hverdagsbrød', og gør det absolut ikke ringere.


  -  2010-01-23 16:58:07
Helt fantastisk brød. Nemt og superlækkert. Prøv evt. også at drysse lidt 'Jomfru i det grønne' over.


Anne  -  2008-08-07 15:49:34
Det er et fantastisk lækkert brød, og det holder sig friskt i flere dage.


Ulla  -  2008-01-21 19:59:45
I min omgangskreds hedder dette brød nu : Orgasmebrød. Fordi alle der smager det siger: Ahh, Åhh, Uhmm osv.


Oxana  -  0000-00-00 00:00:00
Det var virkelig en succes ved middag!


Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekt hævning og dej. Bagte dem som store flutes.


Flemming Kok  -  0000-00-00 00:00:00
det er også super lækkert hvis man tilsætter mynte og eller kverner arabiske spidsbønner ned i dejen


Lena  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækkert brød