Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Aubergine-tomatsalat

Aubergine-tomatsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Auberginer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 aubergine
3-4 fuldmodne tomater
1 rødløg
1 lille bundt ruccola-salat eller andet letbitter salat
0.5 dl.chili-appelsinolie
0.5 dl.sherry-eddike
2 spsk.olivenolie
1-2 tsk.sukker
1-2 spsk.citronsaft
2 tsk.hakket frisk timian eller basilikum
 salt
 peber
 


Opskrift:

Auberginen skæres i ca. 1 cm tykke skiver, som pensles på begge sider med chili-appelsin olie og bredes ud på en bageplade. Undgå at lade auberginen suge for meget olie.

Aubergineskiverne grilles i ovnen til de er gyldenbrune, vendes og grilles gyldne på den anden side, ca. 10 minutter ialt. De skal virke møre.

Tomaterne skæres i både, løget i tynde aflange strimler.

Marinaden røres sammen af olivenolie, sherryeddike, citronsaft, basilikum eller timian, salt og peber. Smag den til med sukker, den bør ikke virke for sur. Marinaden vendes med auberginer, tomater og løg, og trækker mindst en halv time og gerne op til 6 timer ved stuetemperatur.

Salaten anrettes på ruccola-blade eller anden sprød, letbitter salat

Tips:

En god ret som tilbehør til grillet kød, steg, eller selvstændig frokostret. Her er brugt ganske lidt olie til marinaden, men justér mængden efter egen smag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 26099 gange,
og udskrevet 515 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Merete  -  2008-05-01 09:48:16
Det er en superlækker salat. Sherry-eddike og chili-appelsin olie er dog nok ikke det de fleste har stående på hylden, men man kan sagtens bruge alm. hvidvinseddike, og lave sin egen olie ved at hakke noget chili fint og presse lidt appelsinsaft, og blande det op med en god olie. Bare et lille tip, til det mindre velassorterede køkken (som mit...)