Gullerødder og selleri rives, porrerne skæres i skiver.
Grøntsagerne svitses i olien uden at brune og smages til med salt og peber.
Æggemasse:
Æggenerøres med piskefløde, majsmel og 50 g af den revne emmentaler.
Smages til med salt.
De svitsede grøntsager lægges i en tærteform
Æggemassen hældes over
Resten af den revne emmentaler drysses på.
Tærten bages ca. 30 minutter ved 200 grader C alm. ovn.
Tips:
Grøntsagstærten kan serveres som hovedret sammen med brød eller bruges som tilbehør til kød
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(20 stemmer)
Opskriften er vist 172666 gange, og udskrevet 4510 gange.
Energi:
KJ total 9102 (2167 kcal)
KJ pr. Pers. 4551 (1083 kcal)
Vægt ialt 1362 gram
Vægt pr. Pers. 681 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 668 KJ (159 kcal) Protein 5.2 gram Fedt 12.9 gram Kulhydrat 6.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Fyn - 2010-09-22 16:44:50 Utrolig dejlig tærte - byt fløde ud med kaffefløde 12% og 2-3 spsk. Cheasy Fraiche 9% + 1 æg mere, den bliver utrolig luftig og dejlig. Jeg vender grønsagerne i æggemassen inden det kommr i tærtefadet. Den bliver bare mere god af dette. (istedet for cheasy Fraiche kan der også bruges hytteost, har ikke prøvet det inu, men skal).
- 2010-03-05 15:31:08 Er den fryseegnet?
Familien Madsen - 0000-00-00 00:00:00 Kan bruges som slankemad - byt fløde ud med mælk og tilsæt evt. kalkunpølser og tomater
Familien Rahbek - 0000-00-00 00:00:00 Bliver bedre med cocktailpølser og tomater.....mums
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider