hassel- eller valnøddekerner100 g. hassel- eller valnøddekerner
4
dl.
hvedemel4 dl. hvedemel
1
tsk.
bagepulver1 tsk. bagepulver
0.5
tsk.
bikarbonat0.5 tsk. bikarbonat
0.5
tsk.
salt0.5 tsk. salt
1
tsk.
vanillesukker1 tsk. vanillesukker
1
dl.
ymer1 dl. ymer
1
dl.
mælk1 dl. mælk
24
hele valnøddekerner24 hele valnøddekerner
Creme: Creme:
1
dl.
vand1 dl. vand
1
dl.
sukker1 dl. sukker
3
æggeblommer3 æggeblommer
150
g.
smør eller tempereret margarine150 g. smør eller tempereret margarine
50
g.
mørk chokolade50 g. mørk chokolade
1
tsk.
vanillesukker1 tsk. vanillesukker
Opskrift:
Rør fedtstof og sukker luftigt og tilsæt ægget.
Bræk chokoladen i stykker, læg chokoladen i en plastpose og smelt den i en kasserolle med kogende vand.
Rør chokoladen i dejen.
Hak nøddekernerne fint og bland dem med de tørre ingredienser.
Rør nøddeblandingen i dejen skiftevis med ymer og mælk.
Bred dejen ud på bagepapir i en bradepande og bag den ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Kog vand og sukker til cremen til en jævn lage, 7-8 minutter.
Pisk æggeblommerne sammen og hæld den varme lage over i en tynd stråle under kraftig piskning.
Lad det køle.
Tilsæt fedtstof lidt ad gangen under fortsat omrøring.
Smelt chokoladen og rør den i sammen med vanillesukkeret.
Vend kagen ud og del den i 2 bunde.
Bred halvdelen af smørcremen over den ene bund, dæk med den anden bund og bred resten af smørcremen over.
Skær kagen i stykker og pynt med valnøddekerner.
Tips:
Opbevar kagerne køligt i en dåse med tætsluttende låg.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 6174 gange, og udskrevet 96 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider