Helstegt oksetyksteg med svømmende kartoffelsalat

Helstegt oksetyksteg med svømmende kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Helstegt oksetyksteg:
4-5 kg.oksetyksteg uden ben(culotten må gerne sidde på)
 salt
 peber
 
 Barbecue:
500 g.tomatpuré
1 dl.engelsk sauce
2.5 dl.olivenolie
2 spsk.paprika
1 dl.HP-sauce
6 fedhvidløg
2 dl.brun farin
2 spsk.salt
2 dl.vand
 
 Svømmende kartoffelsalat:
500 g.kolde nykogte kartofter (små)
5 dl.lys eddike
5 dl.vand
3 dl.sukker
3 spsk.salt
1000 g.sherrytomater
4 rødløg i skiver
 
 Grillede ferskner:
20 ferskner
2 kvisterosmarin
 olie til pensling
 
 Grillede majskolber:
20 majskolber
 olie til pensling
 salt
 
 Caesar salat:
5 romaine salathoveder
 (eller anden salat)
20 store flager parmesanost
2 flûtes
1 fedhvidløg
1 dl.olivenolie
 
 Dressing til salat:
1 dl.pasteuriseret æggeblomme
2 dl.olivenolie
5 ansjosfileter
1 fedhvidløg
3 dl.reven parmesanost
1 citron saften fra den
 salt
 peber
 
Opskrift:
helstegt oksetyksteg
Begynd med at ridse fedtlaget i rudetern og gnid det med salt. Kom så stegen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Så tages den ud og anbringes på den varme grill - dæk evt. grillstæn-gerne med stanniol. Stegen kan også anbringes på roterende spid, hvis I har sådan et. Stegen skal have middelvarme på grillen i ca. 35 minutter. Tag den så af og lad den hvile i ca. 15 mi-nutter et lunt sted pakket ind i stanniol og et viskestykke. Man kan også springe ovnen over og lave stegen kun på grillen. Hvis det er en grill, der kan lukkes, skal stegen have 1½ - 2 timer. Hvis det er en åben grill eller f.eks. over gløderne fra et bål, skal stegen have 2½ - 3 timer. Tjek stegen med et stegetermometer - det skal vise en ker-netemperatur på 55 - 60 grader, hvis stegen ønskes rosastegt. Se iøvrigt under grilltider. Husk uanset fremgangsmåde skal stegen hvile tildækket i 15 minutter, inden der skæres skiver af den. Pak stegen ud. Skær den i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med alt det spændende tilbehør. Et rigtigt festmåltid.


barbecue
Inden stegen kommes på grillen, laves en barbecuedressing til pensling af stegen. Rør alle ingredi-enserne til barbecuen sammen i en pasende skål og hav den stående ved siden af grillen sammen med en god pensel. Stegen skal først pensles med barbecuen lige før den er færdigstegt - ellers vil sukkeret i barbecuen brænde og kødet blive sort.


svømmende kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog dem i 15-20 minutter i letsaltet vand. Lad dem blive kolde. Pil rødlø-gene og skær dem i tynde skiver fra top til bund. Bland så eddike, vand, sukker og salt i en stor skål (eller brug flere skåle). Heri kommes hele sherrytomater, de kolde kartofler og løgskiverne. Bland det hele godt, så er kartoffelsalaten klar til servering.


grillede ferskner
Fersknerne halveres og stenene tages ud. Pensl dem med lidt olie og drys med rosmarin. Kom dem så på grillen og giv dem 3 - 4 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber og tag dem af grillen. Anrettes på fade eller store tallerkener.


grillede majskolber:
Pluk bladene af majskolberne. Skær hver kolbe ud i ca. 4 stykker på tværs, pensl med lidt olie og kom dem så på grillen, til de ser lysebrune og saftige ud på alle sider - ca. 5 - 6 minutter i alt.


caesar salat:
Skyl salaten og riv den ud i grove strimler (brug evt. en kniv). Fordel salaten i et par store skåle og kom flagerne af parmesanost over. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend det til en glat, skinnende dressing (lidt tyktflydende). Skær flûtene i tynde skiver og pensl dem med olie. Kom dem på grillen et par minutter, til de er gyldne. Gnid dem med hvidløg. Bland dressingen ned i salaten og pynt skålene foroven med de ristede flûtesskiver. Dette er den berømte caesarsalat.


dressing til salat


karakterer:
Opskriften er vist 38570 gange,
og udskrevet 656 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu