entrecotes á ca. 150 g. skåret af oksehøjreb.4 entrecotes á ca. 150 g. skåret af oksehøjreb.
Tomatsmør: Tomatsmør:
4
modne tomater4 modne tomater
2
skalotteløg2 skalotteløg
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
olie olie
frisk eller tørret timian frisk eller tørret timian
50
g.
smør50 g. smør
salt salt
peber peber
Grønsagsspyd: Grønsagsspyd:
1
squash gul eller grøn1 squash gul eller grøn
1
rød peberfrugt1 rød peberfrugt
8
små løg eller forårsløg8 små løg eller forårsløg
8
champignon8 champignon
1
spsk.
olie 1 spsk. olie
salt salt
peber peber
Kartoffelgratin: Kartoffelgratin:
800
g.
kogte pillede kartofler800 g. kogte pillede kartofler
100
g.
rød Castello ost eller lignende100 g. rød Castello ost eller lignende
Opskrift:
Tomatsmør:
Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern. Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
Varm en gryde op og svits løgene i lidt olie, tilsæt tomater og timian og lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber. Lige inden servering røres det kolde smør i tomatsaucen. Må ikke koge nu.
Grønsagsspyd:
Skær squashen og peberfrugten i tern på ca. 2x2 cm og stik dem på små spyd skiftevis med løg og champignon. Pensl med lidt olie og steg dem på grill-panden i lidt olie ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Kartoffelgratin:
Skær de kogte kartofler i ½ cm tynde skiver og læg dem i et ildfast fad. Fordel osten over og bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.
Kødet:
Tør entrecoterne med lidt køkkenrulle og steg dem på en grillpande til ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side). Lad dem evt. hvile ca. 10 minutter inden servering.
Tips:
Er det i sommertiden, vil det selvfølgelig være godt på en udendørs grill.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 17225 gange, og udskrevet 417 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider