afpudset oksefilet eller mørbrad500 g. afpudset oksefilet eller mørbrad
40
g.
sesamfrø40 g. sesamfrø
1.25
dl.
soyasauce1.25 dl. soyasauce
2
fed
hvidløg finthakkede2 fed hvidløg finthakkede
3
forårsløg finthakkede3 forårsløg finthakkede
1
spsk.
sesamolie1 spsk. sesamolie
1
spsk.
olie.1 spsk. olie.
Opskrift:
Kødet lægges i fryser i 30 minutter.
Sesamfrøene ristes på en tør pande for jævn varme i 3-4 minutter.
Panden rystes konstant til frøene er nøddebrune.
Hældes fra panden og knuses i morter eller ren kaffekværn.
Kødet skæres i tynde skiver på tværs af fibrene.
Kødet, sojasauce, hvidløg, forårsløg og halvdelen af sesamfrøene blandes grundigt i en skål, marineres i 2 timer.
Olierne røres sammen og pensles på en grillrist, en tykbundet pande eller barbecueplade, som varmes kraftigt op.
Kødet steges ad 3 omgange ca. 1 minut på hver side.
Det må ikke få for meget, så det bliver sejt.
Grillen pensles og genopvarmes mellem hver portion.
Drys resten af sesamfrøene over kødet.
Serveres med kim chi.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.2
(35 stemmer)
Opskriften er vist 21488 gange, og udskrevet 358 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider