Kanelkringle

Kanelkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Krydderurter - Kanel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kanelkringle, billede 4 Kanelkringle, billede 1 Kanelkringle, billede 2 Kanelkringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
   
  Fyld:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pynt:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smør smuldres i melet, sukker og salt blandes i.

Mælken lunes og gæren udrøres heri. Hæld derefter mælkeblandingen og æg i skålen, og ælt det godt sammen.
Dejen hæves i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud til ca. 1 m lang pølse, som trykkes ud i 15 cm bredde.

Herpå smøres fyldet, og begge sidder bøjes ind over fyldet.

Dejen hæves igen i ca. 30 minutter.

Smøres med æg og evt. perlesukker. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 95620 gange,
og udskrevet 2779 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23389 (5568 kcal)
KJ pr. stk. 23389 (5568 kcal)
Vægt ialt 1436 gram
Vægt pr. stk. 1436 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1627 KJ (387 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 21.4 gram
Kulhydrat 45.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-03-29 12:52:33
Super kanelkringle, jeg ændrer den lidt, da jeg har Laktoce allergi, vand i stedet for mælk mm. Super kringle og boller aftenen dej!

  -   2014-08-23 12:16:05
Nu er det 5 gang jeg bager denne kringle, alle er begejstret.

  -   2013-11-12 09:13:25
det bedste der nogen sinde er blevet lavet

  -   2012-08-24 09:06:15
Prøv med en spiseskefuld mel i fyldet - så løber det ikke så nemt ud (og det smages ikke)

  -   2012-04-25 18:34:56
rigtig god har bagt den flere gange:)

  -   2012-04-04 21:43:08
Bagte den til mine arbejdskollegaer. Der gik også hul på min, men den smagte fantastisk alligevel og mine kollegaer spiste rub og stub :-) Vil lave din til familien i morgen :-)

  -   2011-12-06 13:43:10
Jeg har lige midste min goé Kringle opskrift jeg engang fandt i et reklame hæfte -men ser den her! Og jura for det for den er både til jul og andre lejligheder. Dog putter jeg abbelsin skal i også og magsinpan men udebliver kanel. :o))

  -   2011-11-15 14:36:47
hvad med fyldet

  -   2011-04-21 22:42:39
Desværre gik der hul på kringlen og en del af fyldet rendte ud, steder var der intet sukker tilbage, andre steder var den lige som den skulle være.