Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ananaskage (Bradepandekage)

Ananaskage (Bradepandekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ananaskage (Bradepandekage), billede 4 Ananaskage (Bradepandekage), billede 1 Ananaskage (Bradepandekage), billede 2 Ananaskage (Bradepandekage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
350 gram Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Drys:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen.

Skær det afdryppede ananaskød i små stykker og rør det forsigtigt i dejen sammen med vanillesukkeret.

Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i.

Bred dejen ud i en bradepande, ca 23 x 33 cm, og bag den på næstnederste rille ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Sigt et tyndt lag flormelis over, når kagen tages ud af ovnen. Skær den i passende stykker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (350 stemmer)

Opskriften er vist 247595 gange,
og udskrevet 14733 gange.


Energi:
KJ total 15458 (3680 kcal)
KJ pr. Pers. 1288 (306 kcal)
Vægt ialt 1221 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1265 KJ (301 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 15.4 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-07-29 18:41:39
Ragnhild - 2016- 29-07 Kan den fryses - og efter 14 dage stadig være rigtig god? :-)


Katrine   -  2016-02-28 11:14:57
Skal smøret smeltes før det blandes med smøret?


  -  2015-06-29 23:38:54
Ærgerligt at opskriften ikke bliver rettet. Enig med tidligere kommentar: 25 min er slet slet ikke nok Har sat ovnen op på 200gr efter 30 min..Har slået samme opskrift op i Gyldendals bagebog der er temp.160 og så i 1 1/2 time


  -  2014-10-13 20:26:30
at tilføre anis frø giver et lækkert pift


Mathilde  -  2014-08-27 12:20:04
Man kan med fordel tilføje 100 g hakket mørk chokolade :)


  -  2014-07-20 20:49:57
Kan jeg bruge frisk ananas


  -  2014-03-13 12:53:53
Kan den fryses


Dorthe  -  2014-03-12 10:45:51
Kan oplyse at den også bliver meget meget lækker med dåse-pærer :-)


  -  2014-01-31 11:39:18
25 min er slet slet ikke nok Har sat ovnen op på 200gr efter 30 min..Har slået samme opskrift op i Gyldendals bagebog der er temp.160 og så i 1 1/2 time


Uhm..  -  2013-07-10 12:58:19
Denne kage er super lækker.. kan anbefales! Prøve også med frisk ananas, så bliver den kun bedre. :)


Sonja fra Odense  -  2013-06-20 13:29:27
Jeg kom en blanding af hakkede mandler og kokosmel ovenpå. Rigtig godt. Havde kagen med til et arr. hvor der var 3 andre bradepandekager. Min mand sagde at denne var den bedste. (Det var IKKE bare for at være "sød")


Ida   -  2013-04-18 08:24:47
Jeg har prøvet at lave denne kage til en klassefest og den var meget populær hos ALLE! både voksne små børn og teenagere Ca. to år siden og de spørg hele tiden om jeg ikke kan lave den næste gang jeg skal have kage med! SÅ... har tænkt mig at gentage succesen bare på mit gymnastikhold, Håber virkelig på at det bliver godt! ;D men det gør det nok højst sandsyneligt, INTET kan gå galt med denne kage :P men alt i alt fantastisk kage især til dem der ikke kan lide en helt tung kage :DDDDDDD


Mig  -  2013-04-01 18:32:07
Mumsegod kage! Jeg bagte den i et ovnfast fad - og i lidt længere tid - derved fik kagen lidt mere tykkelse - men über lækker kage! ;)


Mariana  -  2013-03-08 11:30:33
Rigtig rigtig god kage, hmm... Tak for opskrift ;)


Kunne være bedre  -  2013-02-04 16:02:58
lidt speciel, men brug skumsbananer istedet for ananas!!!


Marjun  -  2013-02-04 14:35:41
Siden den har fået såååå mange og gode anmeldeser, bliver jeg nød at prøve den :D


Maria  -  2012-02-17 14:09:19
selve dejen er god men lidt kedelig med anannas. prøv med nogle skrællede æblestykker smager rigtig godt 3-4stk. evt. et drys med kanel sukker oven på kagen.


vibeke  -  2012-02-11 13:53:44
jeg glæder mig til at smage


B-j  -  2012-02-08 16:12:05
SUPER lækker kage... jeg puttede 2spsk sød i istedet for sukker så den blev sukkerfri og det var fantastisk Super lækker kage og istedet i form puttede jeg dejen i muffinforme namme namme lækkert


  -  2011-05-06 07:57:32
TOTAL LÆKKER KAGE , SUPER FOR OS DER IKKE ER FOR GODE TIL AT BAGE OG FANTASTISK MED 50 GR HAKKET CHOKOLADE I ... MUMS


jussi  -  2011-03-11 19:30:11
den er god


  -  2011-03-03 12:38:17
Har lige bagt den med en frisk ananas i stedet for konserves. Hold fast, hvor er den lækker! Er bange for at der ikke er ret meget tilbage, når mine gæster kommer ;-)


halilli  -  2011-02-12 15:04:48
Kanon GOD kage, supper supper lækker :-)


Susanne  -  2011-01-23 16:21:13
Prøv at tilsætte lidt hakket chokolade i dejen. Mums det smager bare så godt.


Rikke køge  -  2011-01-09 11:04:51
Super kage. har lavet den med frisk ananas men har taget lidt mere vaniliesukker i, da den ellers blev for syrlig. Pyntet den med chokoladeglasur og hele familien var vild med den.


Kwj  -  2010-11-09 15:37:05
En rigtig god kage :) den er ikke tør og kedelig, men derimod lftig og lidt fugtig. Så er den meget nem at bage


  -  2010-10-19 21:38:49
Hvad skal den bages i f.eks varmluft eller kun luft?


Christina  -  2010-09-22 11:28:56
Tænk at man med så få ingredienser og så lidt arbejde kan lave en så velsmagende kage. Tak for det!


mgj  -  2010-09-07 17:13:43
Fantastisk kage, især dagen efter


Sandra  -  2010-08-09 17:10:09
Har lige lavet den i dag til min mands arbejde og de syntes alle den var god. Meget nem at lave.


  -  2010-05-28 21:33:31
Kanon god! delte den ud på arbejdet og flere ville have opskriften :) mine venner er også helt vilde med den, den er dejlig nem og bliver et hit


Vibeke  -  2010-05-19 13:24:25
har lige lavet dobbelt portion i en stor bradepande og den smager bare SÅÅÅ GODT! :) Puttede nogle stykker mørk-chokolade i og det er bare lækkert! Der måtte bare gerne ha' været et lidt tykkere lag, så der skal vidst lidt mere en bare en dobbelt-portion til en stor bradepande.. Men fantastisk kage!


Mich  -  2010-05-16 10:22:08
Helt suveræn kage! Kan ikke gå galt! Mums.


mona  -  2010-04-10 16:43:51
det er da ikke et drys flormelis der er oven på kagen! men hvad er det så


dorte  -  2010-01-27 11:40:54
en god kage men prøv at riv et par gullerøder i også det er bare godt


  -  2009-10-17 14:09:27
Super god kage!! Meget bedre end forventet, og ananas'en gør den mere spændende at tygge i. Kan varmt anbefales. Tror også den er super god med æbler og et drys kanel, det vil jeg ihvertfald prøve en dag :)


benthe  -  2009-09-13 07:41:40
i vores familie kan vi godt lide den med glasur, rørt af saften fra ananassen, og revet chokolade over glasuren. Det er en meget velsmagende kage. d


  -  2009-08-17 15:34:42
Har afprøvet tricket med at udskifte halvdelen af smørret med kvark, og det blev fint, men lidt mere sej i dejen end ellers. Og så fungerer opskriften super godt som muffins - drys med rørsukker på toppen og bag i ca. 20 minutter.


Camilla  -  2009-05-01 07:51:47
En rigtig lækker blød kage. Kan helt sikkert anbefales. Min søn elskede den.


benthe  -  2009-03-18 08:54:55
er lige blevet færdig med at bage den, og den blev rigtig fin. Dog var dejen så sej og tyk, at jeg kom ca. 2 dl. saft fra ananassen i. Det afhænger af den str. æg man bruger, jeg brugte m/l. Jeg lavede 2½ portion til den store bradepande der hører til ovnen, og bagte i 30 min.


  -  2009-02-08 09:06:10
Prøv at hakke lidt chokolade og komme i, smager rigtig godt sammen med ananas:-)


Sajidah  -  2008-09-14 11:22:18
Kagen får top karaktér!! Smager fantastisk.


Riddo  -  2008-09-07 17:03:29
Hmm Dorthe... Kagen er så god at den altid bliver spist op her...Så har ikke prøvet at fryse den!


nanna  -  2008-09-02 15:43:30
vi har prøvet det med æbler, mmmmmmm


Dorthe01  -  2008-08-26 09:04:55
OK - hurtigt svar kan man ikke ligefrem kalde det - er der virkelig ingen der har prøvet det - eller rettere er der ikke nogen der bager for tiden -hvad med Per "fotografen" ved du det heller ikke ??? Så måtte jeg jo selv prøve og til nye læsere kan jeg meddele, at den bliver rigtig god efter at ha været i fryseren - næsten bedere en før. :-)


Dorthe01  -  2008-08-21 14:50:33
- Håber nogen kan komme med et hurtigt svar - Kan kagen fryses ?? og bliver den OK bagefter - - Hilsen Dorthe01


Gry  -  2008-07-10 19:40:41
Forresten, så bliver den ikke for tynd, når man husker at hælde saften fra. Og hvis man vil have til en stor bradepande, så passer det vist fint med dobbelt portion :-)


Gry  -  2008-07-10 19:39:23
Kagen blev super lækker med chokoladeglasur :-)


Aneik  -  2008-07-09 09:13:38
Kagen bliv godt modtaget på mit arbejde og forsvandt hurtigt. Personligt troede jeg dog at den ville smage mere af ananas


KenneD!  -  2008-06-27 20:41:55
Rigtig god kage.. Tip: Lav glasur med saften fra ananasen og flormelis det er skide godt..


kitchi  -  2008-04-27 13:25:02
Super, simpelthen super. Istedet for en bradepande brugte jeg et stort ildfast fad. Det passede lige i str. Den skulle dog have 30 min. i ovnen, men pyt, den er i den grad værd at vente på. Der er ellers langt imellem jeg bliver imponeret af en kage, men denne kan jeg ikke holde mig fra... Inspireret af marianne57 vil jeg prøve at lave den i tærteform med flødeskum til.


--  -  2008-03-05 12:26:08
i stedet for flormelis, så prøv at smelt noget chokolade og put det på toppen i stedet.. men ellers smager den godt :)


Amalie  -  2008-02-21 15:03:00
' perfekt hvis man skal have gæster. MUMS! :b


Trine  -  2008-02-15 08:52:06
Den er nem at lave og smager fantastisk. Super god kage. Den får 10 her fra Hedehusene


haoiih  -  2008-01-31 20:44:25
er det meningen at den skal være så tynd... og at der sksal vere 200 g smør... og at der er sålidt når man hælder det på bradepanden


Lene  -  2007-11-14 17:23:32
Skal bage den til min klasse.. ville bare godt lige vide, hvor tyk bliver den??? Den lyder god.. knus


Tigermouse  -  2007-10-11 21:44:56
Super god og luftig kage!


marianne57  -  2007-10-08 12:26:06
Pragtfuld kage, der gjorde lykke i strikkeklubben lun med koldt flødeskum!!! Til Randi: Har du husket at si saften fra ananas'en?


fie  -  2007-09-22 15:04:29
sindsyg lækker kage:) Er blevet modtaget med kyshånd fra alle gæster;) Dog skal den have lidt længere tid i min ovn


Randi  -  2007-09-15 15:28:05
Hmmmm det var sku da mærkeligt eller er det mig der ikke kan bage men syntes at den er total blød..


Randi  -  2007-09-15 14:00:19
Hehe er det normalt at den skal være så tynd.. griner... altså dejen.. nu må jeg prøve og putte den i ovnenn... Griner... og se om den er spiselig..


ingrid  -  2007-08-21 14:10:30
en rigtig lækker kage som blev spist alt for hurtig


Randic  -  2007-07-27 11:17:18
Den skal bages i aften. Og jeg har tænkt mig at servere den med flødeskum eller creme frais ;-)


malle  -  2007-07-15 16:40:10
næsten ingen oprydning


amalie  -  2007-07-15 10:06:25
mmm , det er bare en god kage , <3


Line  -  2007-06-14 19:50:36
Dejlig kage - selv mændene er vild med denne kage :-)


Kageklubben på tvilum møbelfabrik  -  2007-03-03 01:13:02
Den er let at lave og får top karakterer fra kageklubben.. (som igennem de sidste 5½ år har smagt diverse kage hver torsdag)


carina  -  2007-02-26 15:01:29
den kage er bare super god, lavede den i fredags og den var bare hjemme hos alle uhm bare lækker.


Teresa a.  -  2006-12-29 18:07:54
Skal til at bage nu.. glæder mig til resultatet..


mille81  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god kage også til de helt små(min datter på 11/2 år var ellevild med den


Monica  -  0000-00-00 00:00:00
super dejlig - nem og billig og smager altid god og frisk


Rikke igen  -  0000-00-00 00:00:00
Så blev det afprøvet om kagen kan laves som miuffins... og bestemt de kan.. Skal dog justeres lidt i ovn tiden..men hold øje til de er gyldne.. ca 15 min. i varmluft ovn, som er godt varmet op inden...


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Super go kage... har nogen prøvet den i muffins forme?


Margit  -  0000-00-00 00:00:00
Bagt til klassearrangement - fadet blev hurtigt tomt. Lækker kage, nem at lave. Vil du spare på kalorierne / fedtet, kan du udskifte ½-delen af smørret med kvark.


Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækker...


JYTTE  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk god kage og nem at bage :-)


L. Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
store roser fra hele klassen. De syntes den var rigtig lækker. Den måtte vi gerne lave igen,


Fam. Kristensen  -  0000-00-00 00:00:00
Denne kage var et hit blandt alle 10 gæster, som smagte den her til aften


Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
bare god


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Denne kage er helt fantastisk


Clara  -  0000-00-00 00:00:00
min yndlingskage-tak Mette og Carl


Tove  -  0000-00-00 00:00:00
Let at bage og den smager dejlig frisk


helle yallur  -  0000-00-00 00:00:00
uhm den var bare go!!!! tommel op


  -  0000-00-00 00:00:00
Den skal bare prøves. En rigtig dejlig kage


Brit  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig luftig kage, som også smager fantastisk med andre frugter, såsom fersken eller pære.


lene  -  0000-00-00 00:00:00
god,nem at bage,kan næsten ikke gå galt