Ananaskage (Bradepandekage)

Ananaskage (Bradepandekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Ananaskage (Bradepandekage), billede 4 Ananaskage (Bradepandekage), billede 1 Ananaskage (Bradepandekage), billede 2 Ananaskage (Bradepandekage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 ds. Ananasringe konserves 340 g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Drys:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen.

Skær det afdryppede ananaskød i små stykker og rør det forsigtigt i dejen sammen med vanillesukkeret.

Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i.

Bred dejen ud i en bradepande, ca 23 x 33 cm, og bag den på næstnederste rille ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Sigt et tyndt lag flormelis over, når kagen tages ud af ovnen. Skær den i passende stykker.


karakterer:
Opskriften er vist 283867 gange,
og udskrevet 15386 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (360 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15458 (3680 kcal)
KJ pr. Pers. 1288 (306 kcal)
Vægt ialt 1221 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1265 KJ (301 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 15.4 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Inge   -  2021-09-06 16:26:46
Den er bare super god. mums ;)

Margrete  -  2021-02-13 15:21:53
Rørt på røremaskine - først smør og sukker derefter æg -i ret lang tid bliver dejen rigtig luftig. Bruger den som grunddej med forskelligt fyld eller pynt som æbler med kanel og sukker. Har prøvet med dåseferskner, men det blev uinteressant i smagen

Lisbet  -  2020-12-28 10:38:23
Den her kage er blevet en af mine favoritter. Jeg bager den i muffinsforme og har altid en portion i fryseren, som jeg kan servere for gæster.

Kenny  -  2019-10-12 15:40:47
Lidt justeringer plus lidt banan virkede rigtigt godt!!

Karina Kristensen  -  2019-09-21 00:18:41
Denne kage er til dags dato, en af de BEDSTE jeg nogensinde har smagt :) Gangede opskriften med 3, og det passede bare helt perfekt til min ovnbradepande. Tilsatte ca 2 dl af ananas saften til dejen, hvilket gjorde den mere flydende og nemmere at arbejde med, samt fremhævede smagen af ananas. Ca 35 minutter i ovnen, og så var vidunderet færdig :) Hurtigt, nemt og særdeles velsmagende.

  -  2016-07-29 18:41:39
Ragnhild - 2016- 29-07 Kan den fryses - og efter 14 dage stadig være rigtig god? :-)

Katrine   -  2016-02-28 11:14:57
Skal smøret smeltes før det blandes med smøret?

  -  2015-06-29 23:38:54
Ærgerligt at opskriften ikke bliver rettet. Enig med tidligere kommentar: 25 min er slet slet ikke nok Har sat ovnen op på 200gr efter 30 min..Har slået samme opskrift op i Gyldendals bagebog der er temp.160 og så i 1 1/2 time

  -  2014-10-13 20:26:30
at tilføre anis frø giver et lækkert pift

Mathilde  -  2014-08-27 12:20:04
Man kan med fordel tilføje 100 g hakket mørk chokolade :)

  -  2014-07-20 20:49:57
Kan jeg bruge frisk ananas

  -  2014-03-13 12:53:53
Kan den fryses

Dorthe  -  2014-03-12 10:45:51
Kan oplyse at den også bliver meget meget lækker med dåse-pærer :-)

  -  2014-01-31 11:39:18
25 min er slet slet ikke nok Har sat ovnen op på 200gr efter 30 min..Har slået samme opskrift op i Gyldendals bagebog der er temp.160 og så i 1 1/2 time

Uhm..  -  2013-07-10 12:58:19
Denne kage er super lækker.. kan anbefales! Prøve også med frisk ananas, så bliver den kun bedre. :)

Sonja fra Odense  -  2013-06-20 13:29:27
Jeg kom en blanding af hakkede mandler og kokosmel ovenpå. Rigtig godt. Havde kagen med til et arr. hvor der var 3 andre bradepandekager. Min mand sagde at denne var den bedste. (Det var IKKE bare for at være "sød")

Ida   -  2013-04-18 08:24:47
Jeg har prøvet at lave denne kage til en klassefest og den var meget populær hos ALLE! både voksne små børn og teenagere Ca. to år siden og de spørg hele tiden om jeg ikke kan lave den næste gang jeg skal have kage med! SÅ... har tænkt mig at gentage succesen bare på mit gymnastikhold, Håber virkelig på at det bliver godt! ;D men det gør det nok højst sandsyneligt, INTET kan gå galt med denne kage :P men alt i alt fantastisk kage især til dem der ikke kan lide en helt tung kage :DDDDDDD

Mig  -  2013-04-01 18:32:07
Mumsegod kage! Jeg bagte den i et ovnfast fad - og i lidt længere tid - derved fik kagen lidt mere tykkelse - men über lækker kage! ;)

Mariana  -  2013-03-08 11:30:33
Rigtig rigtig god kage, hmm... Tak for opskrift ;)

Kunne være bedre  -  2013-02-04 16:02:58
lidt speciel, men brug skumsbananer istedet for ananas!!!

Marjun  -  2013-02-04 14:35:41
Siden den har fået såååå mange og gode anmeldeser, bliver jeg nød at prøve den :D

Maria  -  2012-02-17 14:09:19
selve dejen er god men lidt kedelig med anannas. prøv med nogle skrællede æblestykker smager rigtig godt 3-4stk. evt. et drys med kanel sukker oven på kagen.

vibeke  -  2012-02-11 13:53:44
jeg glæder mig til at smage

B-j  -  2012-02-08 16:12:05
SUPER lækker kage... jeg puttede 2spsk sød i istedet for sukker så den blev sukkerfri og det var fantastisk Super lækker kage og istedet i form puttede jeg dejen i muffinforme namme namme lækkert

  -  2011-05-06 07:57:32
TOTAL LÆKKER KAGE , SUPER FOR OS DER IKKE ER FOR GODE TIL AT BAGE OG FANTASTISK MED 50 GR HAKKET CHOKOLADE I ... MUMS

jussi  -  2011-03-11 19:30:11
den er god

  -  2011-03-03 12:38:17
Har lige bagt den med en frisk ananas i stedet for konserves. Hold fast, hvor er den lækker! Er bange for at der ikke er ret meget tilbage, når mine gæster kommer ;-)

halilli  -  2011-02-12 15:04:48
Kanon GOD kage, supper supper lækker :-)

Susanne  -  2011-01-23 16:21:13
Prøv at tilsætte lidt hakket chokolade i dejen. Mums det smager bare så godt.

Rikke køge  -  2011-01-09 11:04:51
Super kage. har lavet den med frisk ananas men har taget lidt mere vaniliesukker i, da den ellers blev for syrlig. Pyntet den med chokoladeglasur og hele familien var vild med den.

Kwj  -  2010-11-09 15:37:05
En rigtig god kage :) den er ikke tør og kedelig, men derimod lftig og lidt fugtig. Så er den meget nem at bage

  -  2010-10-19 21:38:49
Hvad skal den bages i f.eks varmluft eller kun luft?

Christina  -  2010-09-22 11:28:56
Tænk at man med så få ingredienser og så lidt arbejde kan lave en så velsmagende kage. Tak for det!

mgj  -  2010-09-07 17:13:43
Fantastisk kage, især dagen efter

Sandra  -  2010-08-09 17:10:09
Har lige lavet den i dag til min mands arbejde og de syntes alle den var god. Meget nem at lave.

  -  2010-05-28 21:33:31
Kanon god! delte den ud på arbejdet og flere ville have opskriften :) mine venner er også helt vilde med den, den er dejlig nem og bliver et hit

Vibeke  -  2010-05-19 13:24:25
har lige lavet dobbelt portion i en stor bradepande og den smager bare SÅÅÅ GODT! :) Puttede nogle stykker mørk-chokolade i og det er bare lækkert! Der måtte bare gerne ha' været et lidt tykkere lag, så der skal vidst lidt mere en bare en dobbelt-portion til en stor bradepande.. Men fantastisk kage!

Mich  -  2010-05-16 10:22:08
Helt suveræn kage! Kan ikke gå galt! Mums.

mona  -  2010-04-10 16:43:51
det er da ikke et drys flormelis der er oven på kagen! men hvad er det så

dorte  -  2010-01-27 11:40:54
en god kage men prøv at riv et par gullerøder i også det er bare godt

  -  2009-10-17 14:09:27
Super god kage!! Meget bedre end forventet, og ananas'en gør den mere spændende at tygge i. Kan varmt anbefales. Tror også den er super god med æbler og et drys kanel, det vil jeg ihvertfald prøve en dag :)

benthe  -  2009-09-13 07:41:40
i vores familie kan vi godt lide den med glasur, rørt af saften fra ananassen, og revet chokolade over glasuren. Det er en meget velsmagende kage. d

  -  2009-08-17 15:34:42
Har afprøvet tricket med at udskifte halvdelen af smørret med kvark, og det blev fint, men lidt mere sej i dejen end ellers. Og så fungerer opskriften super godt som muffins - drys med rørsukker på toppen og bag i ca. 20 minutter.

Camilla  -  2009-05-01 07:51:47
En rigtig lækker blød kage. Kan helt sikkert anbefales. Min søn elskede den.

benthe  -  2009-03-18 08:54:55
er lige blevet færdig med at bage den, og den blev rigtig fin. Dog var dejen så sej og tyk, at jeg kom ca. 2 dl. saft fra ananassen i. Det afhænger af den str. æg man bruger, jeg brugte m/l. Jeg lavede 2½ portion til den store bradepande der hører til ovnen, og bagte i 30 min.

  -  2009-02-08 09:06:10
Prøv at hakke lidt chokolade og komme i, smager rigtig godt sammen med ananas:-)

Sajidah  -  2008-09-14 11:22:18
Kagen får top karaktér!! Smager fantastisk.

Riddo  -  2008-09-07 17:03:29
Hmm Dorthe... Kagen er så god at den altid bliver spist op her...Så har ikke prøvet at fryse den!

nanna  -  2008-09-02 15:43:30
vi har prøvet det med æbler, mmmmmmm

Dorthe01  -  2008-08-26 09:04:55
OK - hurtigt svar kan man ikke ligefrem kalde det - er der virkelig ingen der har prøvet det - eller rettere er der ikke nogen der bager for tiden -hvad med Per "fotografen" ved du det heller ikke ??? Så måtte jeg jo selv prøve og til nye læsere kan jeg meddele, at den bliver rigtig god efter at ha været i fryseren - næsten bedere en før. :-)

Dorthe01  -  2008-08-21 14:50:33
- Håber nogen kan komme med et hurtigt svar - Kan kagen fryses ?? og bliver den OK bagefter - - Hilsen Dorthe01

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her