Ribskage på chokoladebund

Ribskage på chokoladebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Ribskage på chokoladebund, billede 4 Ribskage på chokoladebund, billede 1 Ribskage på chokoladebund, billede 2 Ribskage på chokoladebund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.blødt smør
125 g.sukker
4 æg
125 g.mørk chokolade
150 g.hakkede hasselnødder
100 g.hvedemel
3 spsk.kakao
2 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
500 g.ribs
1 dl.ribslikør eller rom
3 dl.piskefløde
1 vanillestang korn herfra
2 spsk.flormelis
 
Opskrift:
Pisk smør med sukker. Del æggene og pisk hviderne stive. Smelt chokoladen over et vandbad. Rør den smeltede chokolade med æggeblommerne og det piskede smør. Tilsæt nødder. Mel, bagepulver og kakao sigtes i æggehviderne og det hele vendes forsigtigt sammen. Hældes i en smurt springform og sættes i en varm ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Lad det afkøle.

Fyld:
Ribs skylles og ribbes. Kagebunden stænkes med likør. Pisk fløde med florsukker og vanille. Vend halvdelen af bærrene i cremen. Fordel cremen på kagen og sæt den på køl mindst 1 time inden servering.

Pynt med resten af ribsene.


karakterer:
Opskriften er vist 37982 gange,
og udskrevet 1153 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dorte M.  -  2012-08-09 11:42:17
Super lækker kage, især hvis man tilsætter 200 g ribs til dejen også + valnødder. Den er klæg som en chokoladekage skal være. Skal helst serveres køleskabskold:-)

Grith  -  2007-07-24 15:02:49
Rigtig lækker chokoladekage. Kan ikke rigtig finde ud af om jeg synes fyldet smagsmæssigt passer til.. men det ser godt ud =0)

Kqaren  -  2007-07-16 17:31:42
Jeg har ikke prøvet denne endnu, men en tilsvarende er superlækker. Kirsebærlikør eller cognac er altså også godt i fyldet

Nanna  -  2007-07-16 11:06:14
den ser kanon god ud har tængt mig at prøve den