Polentakage med mandler og citron

Polentakage med mandler og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Polentamel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :

Ingredienser:
200 g.smør
225 g.sukker
225 g.afskallede mandler
100 g.polenta (majsmel)
4 æg
0.5 vanillestang
2 citroner skallen herfra
0.75 dl.citronsaft
1 tsk.bagepulver
1 knsp.salt
 
 Til formen:
 smør
 hvedemel
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 160 grader. Smør en springform og drys den med hvedemel. Findel vanillestangen i foodprocessoren med sukkeret. Pisk smør og sukker lyst of luftigt. Mal mandler og citronskal på foodprocessoren og rør blandingen i smør-sukker. Rør æggene i et efter et. Rør citronsaften i. Sigt salt og bagepulver i polentaen. Rør den i dejen og hæld så dejen i springformen og bag den ca 50 minutter. PS! Giv f.eks. Mascarponecreme til.


karakterer:
Opskriften er vist 10363 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Berit  -  2016-04-28 09:16:01
Super lækkr kage. Serverede den med mascarponecreme og en kugle vanilleis.

  -  2007-01-16 09:58:36
Opskrift på Mascarponecreme: 225 g mascarponeost, 1½ dl. yoghurt naturel, 25-50 g. flomelis, 1 vaniliestang, 1½ dl. piskefløde letpisket. Bland mascarpone med yoghurt og 25 g af sukkeret. Skrab vaniliekornene ud og bland i. Pisk det godt sammen og smag til med mere sukker om nødvendigt. Til sidst vendes den piskede fløde i og cremen piskes evt. endnu tykkere.