Mandelrand med mokkaovertræk

Mandelrand med mokkaovertræk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
200 g.smuttede mandler
200 g.sukker
4 æggehvider
1 knsp.salt
 
 Til formen:
 smør
 rasp
 
 Overtræk og pynt:
1 dl.piskefløde
2 tsk.frysetørret kaffe
100 g.hakket mørk chokolade
 
Opskrift:
Mandlerne hakkes fint og blandes med 150 g sukker. Æggehviderne piskes stive med salt og resten af sukkeret og mandel-sukkermassen vendes i. Dejen kommes i en smurt og raspdrysset form og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 35 min. Den bagte kage afkøles. Til overtrækket koges fløden op med frysetørret kaffe og den finthakkede chokolade røres i. Cremen skal være ensartet. Afkøl overtrækket til det har en glasuragtig konsistens og bred det over kagen.


karakterer:
Opskriften er vist 22132 gange,
og udskrevet 566 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nanna  -  2011-02-28 09:23:13
Fantastisk kage, lækker og luftig! Har tilsat bitre mandler, for at fremhæve mandelsmagen. Kagen bliver bedst i lille springform...