Mandelkrans med karamelglasur

Mandelkrans med karamelglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.mandler
4 æggeblommer
200 g.sukker
1.25 spsk.kartoffelmel
4 stiftpiskede hvider
 
 Karamelglasur:
2 dl.kaffefløde
150 g.sukker
2 spsk.sirup
2 spsk.smør
 
 Pynt:
 letristede mandelsnitter
 
Opskrift:
Mandlerne smuttes, aftørres og males igennem en mandelkværn eller blender. De pisker sukker og æggeblommer skummende og heri blandes kartoffelmelet og de malede mandler. De stiftpiskede æggehvider blandes i lidt ad gangen og de sidste vendes let i dejen. Denne fyldes i en meget velsmurt randform, der rummer ca. 2 liter, og drys formen med rasp. Kagen bager på en rist på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt. Den afsvaler lidt i formen og vendes ud på en rist. Til karamelglasuren koges fløde, sukker og sirup uden låg ret kraftigt i 15-20 minutter, til glasuren bliver tyk som en sovs. Nu fordeles smørret i som små klatter og glasuren afsvales, inden den hældes over kagen, der pyntes med ristede mandelsnitter.





karakterer:
Opskriften er vist 10642 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu