Appelsinis med chokolade og mandler

Appelsinis med chokolade og mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 æggeblommer
4 spsk.sukker
2 appelsiner reven skal heraf
0.5-1 appelsin saft heraf
6 dl.piskefløde
75 g.mørk chokolade
75 g.mandler
 
Opskrift:
Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Tilsæt reven appelsinskal og appelsinsaft. Pisk fløden stiv og bland den med æggemassen. Sørg for at få isen blandet godt, så æggene ikke synker til bunds og giver bundfald.

Sæt blandingen i fryseren 1-2 timer, til den begynder at tykne. Hak chokolade og mandler hver for sig og bland det i den halvfrosne is. Kom blandingen i en form og stil den atter i fryseren mindst 3-4 timer, eller til isen er frosset.

Tag isen ud af fryseren 15-20 minutter før serveringen, løsn den rundt langs kanten med en kniv, hold evt. formen få øjeblikke i varmt vand og vend isen ud på et fad. Servér isen med små kager til





karakterer:
Opskriften er vist 36553 gange,
og udskrevet 865 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-13 16:42:04
Super lækker is. Jeg smuttede mandlerne først, isen var ikke spor harsk. Kan også med fordel laves uden mandler. Skal bestemt snart laves igen, men da med lidt amaretto i.

  -   2010-12-30 13:23:02
Vi har lavet den uden mandler,serveret i en nødde kurv med blåbær på toppen, og det er helt perfekt.

  -   2007-05-06 13:40:12
jaa..jo den er okay men.. mandlerne gør at den smager harsk...