Jødisk mandelkage

Jødisk mandelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 appelsiner gerne usprøjtede
250 g.mandler
6 æg
250 g.sukker
2 spsk.orangeblomstvand
1 tsk.bagepulver
 
Opskrift:
Vask appelsinerne og lad dem koge hele i halvanden time eller indtil de er meget bløde. Forvarm ovnen til 190°C. Smør en springform eller anden rund form på ca. 23 cm i diameter og drys med mel så det dækker bund og sider. Stil til side. Skold smut og hak mandlerne men ikke for fint. Pisk æggene med sukkeret. Tilsæt orangeblomstvand (kan bestilles på apoteket) bagepulver og de grofthakkede mandler og rør godt rundt. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne. Kom dem i en food processor eller blender og blend dem til puré. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen. Hæld dejen i den smurte form og bag kagen ca 45 min. Lad kagen køle af i formen før den tages ud. Giv f.eks. Mascarponecreme til.


karakterer:
Opskriften er vist 15562 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ole  -  2015-10-04 08:27:30
Bemærk at denne kage er naturligt mælkefri og glutenfri. Jeg synes denne kage har en meget bitter smag. Det skyldes formentlig at man bruger hele appelsiner incl skalden. Det bryder jeg mig ikke om.

EEW  -  2008-03-05 17:18:34
En meget frisk kage uden for meget kolesterol hertil passer mager 2% græsk yogurt godt til. Jeg hakker mandlerne med stavblenderen ret fint med skal på det giver mere smag det er bedst hvis de er økologiske husk at vaske dem først

Emma  -  2007-04-06 17:23:28
den er en super lækker kage i sær nåt man pisker den godt! :-)

  -  2006-12-21 18:50:28
Super lækker kage. Hak/findlel evt. mandlerne lidt mere.