Idealkage

Idealkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Idealkage, billede 4 Idealkage, billede 1 Idealkage, billede 2 Idealkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 æg
200 g.sukker
100 g.smør
1 dl.vand
200 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
1.5 tsk.vanillesukker
1 appelsin, skal heraf
2 spsk.appelsinsaft
 
 Glasur:
100 g.florsukker
1 spsk.vand
 
Opskrift:
Æg og sukker røres godt sammen. Fedtstoffet smeltes i vandet. Derefter røres alle ingredienserne godt sammen (gem lidt revet appelsinskal til pynt), og dejen hældes i en smurt og melet springform, ca. 20 cm i diameter.

Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter på midterste rille.

Når den er lidt afkølet tages den af formen og pyntes med glasuren.

Tips:

692


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 22865 gange,
og udskrevet 453 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kis  -  2013-04-03 16:23:55
Denne opskrift brugte min farmor meget. Derfor er den kommet til at hedde farmors idealkage. Denne grundopskrift kan varieres i det uendelige! Hakkede nødder og chokolade stykker. 2 æbler i små tern. 2 godt modne bananer. Annanas og kokos. Kan også kommes i muffinforme.

Tine.  -  2010-10-11 18:07:37
Jeg prøvede at putte 50 gram hakket nødder, en most banan og en teske fuld mere mel. Det blev helt fantastisk.. :O)

Line  -  2009-09-03 17:08:56
Den er rigtig god! Både uden og med glasur. ;) Jeg kan næsten opskriften udenad, og det er den nemmeste kage jeg har bagt. :D

Anni  -  2008-07-14 16:06:14
Jeg kan også huske den fra da jeg startded med at bage. nu kan jeg den i hovedet. man kan jo bare lave en anden glasur . kanon at den også findes her.

Helle  -  2007-11-23 11:38:20
Har været min ynglingskage siden jeg var helt lile :-)

sascha  -  0000-00-00 00:00:00
meget god.. også uden glasur