sherry, rom eller whisky 3 spsk. sherry, rom eller whisky
25
g.
angelica eller grønne cocktailbær 25 g. angelica eller grønne cocktailbær
50
g.
valnødder 50 g. valnødder
1
lille glas æblegelé 1 lille glas æblegelé
Desuden: Desuden:
25
g.
smør 25 g. smør
rasp rasp
Opskrift:
Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp. Hæld rosiner i en skål. Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække. Rør i det af og til. Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt. Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt. Sigt mel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene. Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen. Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand. Kom dejen i springformen. Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen. Stil formen i en varm ovn ved 160 grader i 1 time. Sænk varmen til 150 grader og lad kagen bage endnu 2 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en bagerist – den pyntede side opad. Varm æblegelé i en lille kasserolle. Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5375 gange, og udskrevet 100 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider