Rør blødt smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene ‚t ad gangen, og rør massen glat indimellem. Rør melet i, og fordel dejen i en 1-liters smurt randform.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 45 min. Prøv med en nål, om den er gennembagt.
Imens kagen bages, koges den siede citron- og appelsinsaft op med sukkeret, til det koger med 1 cm store bobler.
Vend den varme kage ud på en bagerist, der er stillet over et fad til at opsamle lagen. Prik den stadig varme kage tæt med en gaffel, og hæld langsomt lagen over kagen igen og igen, til den ikke kan suge mere.
Lad kagen stå og trække et par timer, inden den servers f.eks. med frugt eller flødeis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.4
(6 stemmer)
Opskriften er vist 10036 gange, og udskrevet 172 gange.
Energi:
KJ total 13938 (3318 kcal)
KJ pr. Pers. 1742 (414 kcal)
Vægt ialt 895 gram
Vægt pr. Pers. 111 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1557 KJ (370 kcal) Protein 4.7 gram Fedt 18.5 gram Kulhydrat 47.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider