smuttede mandler eller valnødder, fint malede 250 g. smuttede mandler eller valnødder, fint malede
250
g.
sukker 250 g. sukker
1
spsk.
tødt kanel 1 spsk. tødt kanel
2
æggehvider 2 æggehvider
1/8
tsk.
vinsten 1/8 tsk. vinsten
Flormelis Flormelis
kanel kanel
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 170 grader. En bageplade smøres let. I en mellemstor skål røres malede mandler eller valnødder sammen med 125 g. sukker samt kanel. Sættes til side.
I en anden mellemstor skål piskes æggehvider skummende med håndmikser. Tilsæt vinsten og pisk hviderne stive. Tilsæt lidt efter lidt resten af sukkeret, 1 spsk. ad gangen; pisk godt efter hver tilsætning, til hviderne er stive og blanke. Fold forsigtigt nøddeblandingen i.
Med våde hænder rulles dejen til valnøddestore kugler. Sættes på bagepladen med 2 ½ cm. afstand. Bages til de er gyldenbrune og faste, 25-30 min. Sæt bagepladen til afkøling på en rist.
I en lille skål blandes 125 g. flormelis med ¼ tsk. kanel. Rul de varme kager i blandingen; afkøles på rist. Tilsæt om nødvendigt mere flormelis og kanel. Når kagerne er kolde, rulles de igen i blandingen.
Tips:
Er dejen blevet for blød, tilsættes en smule mere malet mandel eller valnød
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(7 stemmer)
Opskriften er vist 15394 gange, og udskrevet 201 gange.
Kommentarer
- 2010-03-29 09:09:24 Vinsyre
Charlotte - 2007-03-19 13:03:04 Hvad er vinsten? det har jeg aldrig hørt om...
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider