| |
|
Æblekage med abrikoser og kanel
Æblekage med abrikoser og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
12 | | tørrede abrikoser 12 tørrede abrikoser | 1 | dl. | hvidvin 1 dl. hvidvin | 50 | g. | sukker 50 g. sukker | 2 | | stjerneanis 2 stjerneanis | 0.5 | | citron saften heraf 0.5 citron saften heraf | 3 | | æg 3 æg | 80 | g. | brun farin 80 g. brun farin | 1 | tsk. | vanillesukker 1 tsk. vanillesukker | 40 | g. | hasselnøddemel 40 g. hasselnøddemel | 40 | g. | hvedemel 40 g. hvedemel | 1 | tsk. | bagepulver 1 tsk. bagepulver | 1 | tsk. | kanel 1 tsk. kanel | 50 | g. | smeltet smør 50 g. smeltet smør | 1 | | cox orange æble i grove tern 1 cox orange æble i grove tern | 20 | g. | hvedemel 20 g. hvedemel | | | |
| |
De tørrede abrikoser koges op med hvidvin, sukker, stjerneanis og citronsaft. Dette trækker til lagen er kold.
Æg, farin og vanille piskes luftigt. Nøddemel, mel, bagepulver og kanel vendes sammen og vendes forsigtigt i æggesnapsen.
Nu vendes smørret forsigtigt i. Æble, abrikoser og mel vendes i massen.
Massen hældes i smurte portionsforme, hvor der er drysset lidt hasselnøddemel i bunden. Ovenpå kommes nødder.
Bages ved 175 grader C ca. 15 minutter.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8089 gange, og udskrevet 162 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|