Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronmuffins

Citronmuffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Citronmuffins, billede 4 Citronmuffins, billede 1 Citronmuffins, billede 2 Citronmuffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør smør og sukker hvidt og tilsæt æggene ét ad gangen. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med 2 spsk citronsaft.

Fordel dejen i 12 forme og bag dem ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.

Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur rørt af flormelis og citronsaft.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (132 stemmer)

Opskriften er vist 154964 gange,
og udskrevet 2747 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12030 (2864 kcal)
KJ pr. stk. 1002 (238 kcal)
Vægt ialt 810 gram
Vægt pr. stk. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1485 KJ (353 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sandra  -  2021-03-07 16:33:48
Husk at smelte smørret. Jeg brugte kun en halv citron en hel bliver for vmeget og derved for sur.jeg kom også 1 tsk vanilje sukker i,men opskriften er meget nem og hurtig at lave så top herfra

Ajla  -  2020-03-01 16:57:58
Mega gode!,,!

  -  2018-06-01 15:30:36
Dette er en meget god opskrift. Disse muffins er super lækre

  -  2017-03-08 17:17:50
Der står ikke at man skal smelte smøret

Lasse Nørgaard Christiansen   -  2016-03-03 17:09:08
Lækkert

Liv  -  2016-01-31 20:43:11
er også super lækre med citron og vanilje frosting opskrift: 250 gr. blødt smør pisk smør og flormelis sammen og tilsæt derefter de andre ingridienser 500 gr. flormelis noget melk vanilje isens og 3 spk. citronsaft

My Olsen  -  2016-01-23 18:40:23
Super gode og enkle, er så heldig at bo i Spanien, så jeg lavede dem med friskplukkede citroner. Kan de fryses?

lise  -  2012-06-16 12:05:52
har ikke prøvet at lave dem

Osted  -  2012-02-13 22:10:07
De smager SÅ godt, lav dobbelt portion.

amalie  -  2011-12-03 15:00:31
de var rigtig gode mig og min ven fik 20 muffins og en kage der stod at der blev 12 stk.

Agathe   -  2011-09-19 01:02:21
Jeg tilsatte lidt hakkede chokolade mmmhhh

cecilie  -  2011-05-07 10:52:30
de er ret så gode sys, jeg, men de mangler at være lidt mere svampede.. jeg lavede min yndlings glasur/creme den samme som er på gulerodskage::) 200 g natural flødeost, 165 g flormelis, 2 tsk vanillesukker, 120 g smeltet smør og en skvæt citronsaft røres sammen under svag varme og køles af bagefter.. det er bare lækkert!

Stine  -  2011-03-15 13:45:19
DE MUFFINS ER FANTASTISKE! 5 stjerner ud af 5!

Mig  -  2008-10-21 15:15:12
de er godt, men lidt sure

Maria Brix  -  2007-03-14 12:09:31
Man kan også tilsætte 1 æg mere, 1 tsk bagepulver mere samt 1 dl kærnemælk, så bliver de lidt mere luftige og meget mere saftige og lækre. Brug 1-2 citroner

Kitta  -  2007-03-07 13:29:37
Øv, de bliver tørre og smager lidt for meget af bagepulver!

Majs  -  0000-00-00 00:00:00
Eller også skulle du sørge for at piske ordenligt inden du kommer mel i.

Bagerjomfruen  -  0000-00-00 00:00:00
Kagen mangler salt. Den skal være mere luftig/svampet og knap så tør. Dette kan man nå frem til ved at lave lidt om på rækkefølgen af tilsætningen af ingredienserne.