Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Specialrugbrød

Specialrugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3-4 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
5 dl.groft rugmel
50 g.smør eller margarine
5 dl.kogende vand
5 dl.koldt vand
1 spsk.salt
2 spsk.sirup
1 spsk.stødt kommen
50 g.gær
7 dl.groft rugmel
1 L.hvedemel med meget gluten
 


Opskrift:

Hæld 5 dl rugmel i en dejskål. Tilsæt fedtstoffet i små stykker. Hæld det kogende vand i og rør rundt. Lad det stå i ca. 10 min.

Rør det kolde vand, salt, sirup og kommen i. Blandingen skal være håndvarm. Smuldr gæren i og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt rug- og hvedemel, men gem ca. 1 dl af hvedemelet, til brødet skal æltes igen. Ælt dejen kraftigt, 5 min. på maskine eller 10 min i hånden. Den skal føles smidig. Hæver tildæk­ket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Ælt dejen smidig på et meldrysset bagebord og del den i 3-4 stykker. Form dem til brød. Læg brødene på tværs på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.

Bages ved 175º i ca. 1 time. Afkøles en bagerist, under et viskestykke.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17061 gange,
og udskrevet 226 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marie  -  2016-04-21 18:00:54
Fin opskrift , da jeg har Rosacea og hverken kan tåle surmælk eller øl