Rugbrød med maltøl

Rugbrød med maltøl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Maltøl

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Ingredienser:
100 g.hele rugkerner
1 dl.lunkent vand
1 flaske maltøl 33 cl
50 g.gær
1 spsk.vineddike
2 tsk.salt
5 dl.groft rugmel
31 dl.hvedemel
15 g.smeltet smør
 
Opskrift:
For at undgå tandskader starter du med at udbløde rugkernerne i det lunkne vand i 1-1½ time.

Rør maltøl og gær sammen i en bageskål. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen, til den ser ensartet ud, husk at komme helt ned i bunden af skålen. Lad dejen hævet lunt i skålen under et fugtigt viskestykke 3-4 timer, det gør ikke noget, hvis det bliver til 5 timer.

Kom dejen i en smurt aflang form på 1½-2 L og glat overfladen til med fugtige hænder. Lad brødet efterhæve lunt 1 time under fugtigt viskestykke.

Pensl med lidt smeltet smør og bag ca. 1 time nederst i ovnen ved 200º.

Vent nogle timer eller allerhelst til næste dag med at skære rugbrødet i skiver.


karakterer:
Opskriften er vist 18736 gange,
og udskrevet 431 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mogens  -  2008-02-16 15:47:15
Jeg tror det er en "slåfejl" 3 dl passer vist bedre.

Marianne Fisker  -  2008-02-14 19:58:52
Jeg forstår ikke hvordan det når så høj en karakter, det er overhovedet ikke hævet. Hvordan kan det passe sammen med resten af opskriften, der skal 31 dl hvedemel i ???

  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også bare koge kernerne i 3-4 minutter.

  -  0000-00-00 00:00:00
31 dl hvedemel er måske lige i overkanten...