Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hørfrørugbrød

Hørfrørugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
 Surdej:
20 g.gær
2 dl.vand
100 g.hvedemel
 
50 g.hørfrø
125 g.fuldkornsrugmel
4.5 dl.vand
2 tsk.salt
0.5 spsk.sirup
250 g.rugmel
200 g.hvedemel
 


Opskrift:

Surdej:
Rør gær, vand og mel sammen. Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur.

Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i 1-2 timer.

Kom surdejen i de udblødte kerner. Tilsæt salt, sirup og rugmel. Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen. Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes. Kom dejen i en smurt form på 2 L og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer.

Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel. Bag det i ca. 45 min. Ved 200º på nederste ovnrille.

Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste dag, så er det nemmere at skære i skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16994 gange,
og udskrevet 311 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu