fuldkornshvedemel eller grahamsmel300 g. fuldkornshvedemel eller grahamsmel
200
g.
hvedemel200 g. hvedemel
100
g.
groft rugmel100 g. groft rugmel
2
tsk.
salt2 tsk. salt
50
g.
gær50 g. gær
3.5
dl.
kærnemælk3.5 dl. kærnemælk
Opskrift:
Bland mel og salt, lav en fordybning i midten og smuldr gæren heri. Lun kærnemælken, så den bliver håndvarm, og hæld den over gæren.
Lad det stå lunt og tildækket i ca. 45 min.
Ælt dejen glat og smidig og lad den igen hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time.
Ælt på ny dejen igennem og form den til et aflangt brød. Læg det på bagepladen og lad det efterhæve i ca. 15 min. Rids overfladen let og pensl med vand.
Bag brødet ved 175º i ca. 1¼ time.
Lad det køle af på en bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(10 stemmer)
Opskriften er vist 23128 gange, og udskrevet 742 gange.
Kommentarer
AnnetteG - 2012-10-02 16:09:53 Rigtigt lækkert brød og boller. Jeg startede også i stedet med kærnemælk og gær. Men super opskrift.
Frederikke - 2008-07-20 18:02:33 Det er en super god og nem opskrift, den er blevet anbefalet til familie og venner :)
charlotte - 2007-11-05 12:45:02 man putter aldrig mel og salt i først! først vand og gær!!!
lina - 0000-00-00 00:00:00 det er en nem opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider