Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grovbrød

Grovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
300 g.fuldkornshvedemel eller grahamsmel
200 g.hvedemel
100 g.groft rugmel
2 tsk.salt
50 g.gær
3.5 dl.kærnemælk
 


Opskrift:

Bland mel og salt, lav en fordybning i midten og smuldr gæren heri. Lun kærnemælken, så den bliver håndvarm, og hæld den over gæren. Lad det stå lunt og tildækket i ca. 45 min. Ælt dejen glat og smidig og lad den igen hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time. Ælt på ny dejen igennem og form den til et aflangt brød. Læg det på bagepladen og lad det efterhæve i ca. 15 min. Rids overfladen let og pensl med vand. Bag brødet ved 175º i ca. 1¼ time. Lad det køle af på en bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 22264 gange,
og udskrevet 714 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

AnnetteG  -  2012-10-02 16:09:53
Rigtigt lækkert brød og boller. Jeg startede også i stedet med kærnemælk og gær. Men super opskrift.


Frederikke  -  2008-07-20 18:02:33
Det er en super god og nem opskrift, den er blevet anbefalet til familie og venner :)


charlotte  -  2007-11-05 12:45:02
man putter aldrig mel og salt i først! først vand og gær!!!


lina  -  0000-00-00 00:00:00
det er en nem opskrift