anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal2 spsk. anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal
Opskrift:
Purér eller mos de kogte kartofler i en skål.
Varm vandet, til det er håndvarmt. Bland det med kartofler, salt, sukker og gær. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt grahamsmel, størstedelen af hvedemelet samt krydderier. Rør og ælt dejen til den er smidig og lad den hæve ca. 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af hvedemelet i. Ælt dejen, til den er smidig og glat.
Del den i to dele og rul hver del til brød, som lægges i smurte og meldryssede forme, ca. 1½ L. Hæver til dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 50 min. Pensles med koldt vand.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10521 gange, og udskrevet 187 gange.
Kommentarer
Maja - 2007-03-08 13:01:50 De er gode som nybagte boller, men er ikke egnet til madpakkerbrød, da de allerede dagen efter er tørre.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider