Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grahamsbrød med kartofler

Grahamsbrød med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 mellemstore kogte kartofler
3 dl.vand
0.5-1 tsk.salt
2 tsk.sukker
50 g.gær
6 dl.grahamsmel
6 dl.hvedemel
 
2 spsk.anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal
 


Opskrift:

Purér eller mos de kogte kartofler i en skål. Varm vandet, til det er håndvarmt. Bland det med kartofler, salt, sukker og gær. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt grahamsmel, størstedelen af hvedemelet samt krydderier. Rør og ælt dejen til den er smidig og lad den hæve ca. 30 min. Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af hvedemelet i. Ælt dejen, til den er smidig og glat. Del den i to dele og rul hver del til brød, som lægges i smurte og meldryssede forme, ca. 1½ L. Hæver til dobbelt størrelse. Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 50 min. Pensles med koldt vand.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9742 gange,
og udskrevet 157 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Maja  -  2007-03-08 13:01:50
De er gode som nybagte boller, men er ikke egnet til madpakkerbrød, da de allerede dagen efter er tørre.