Groft hverdagsbrød

Groft hverdagsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.knækkede hvedekerner
5.5 dl.vand
2 spsk.olie
4-5 dl.vand
1 spsk.sirup
1 spsk.salt
1.5 spsk.stødt anis eller fennikel
50 g.gær
15 dl.hvedemel
7.5 dl.rugmel
 
Opskrift:
Kog hvedekerner og vand. Lad det køle af i 30 min. Hæld det i en dejskål. Tilsæt olie, koldt vand, sirup, salt og krydderi. Check, at væsken er 37º og opløs gæren i blandingen. Bland melet i, men gem lidt til brødet skal æltes senere. Ælt dejen smidig. Hæver tildækket i ca. 45 min. Ælt dejen på bordet med resten af melet. Del den i Fire stykker og form dem til buttede brød. Læg dem i en smurt bradepande to og to ved siden af hinanden. Hæver tildækket i ca. 45 min. Bages i den nederste del af ovnen ved 200º ca. 45 mm. Afkøles tildækket på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 18190 gange,
og udskrevet 273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu