Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fuldkornsrugbrød 02

Fuldkornsrugbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Fuldkornsrugbrød 02, billede 4 Fuldkornsrugbrød 02, billede 1 Fuldkornsrugbrød 02, billede 2 Fuldkornsrugbrød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Rugkerner. skårne/knækkede
500 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Gæren smuldres og udrøres med kærnemælken. Krydderier og den knuste rug tilsættes og rugmelet tilsættes lidt ad gangen. Ælt til dejen er blank og smidig.
Hæver dækket med et fugtigt klæde i ca. 12 timer.

Dejen slås ned og æltes igen grundigt igennem. Efterhæver 1 time.

Formes til et brød der kommes i smurt bageform eller sættes direkte på plade. Efterhæver 30 minutter.

Bages i 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Brødet pensles med vand straks det kommer ud af ovnen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 82013 gange,
og udskrevet 1775 gange.


Energi:
KJ total 10933 (2603 kcal)
KJ pr. Brød 10933 (2603 kcal)
Vægt ialt 1165 gram
Vægt pr. Brød 1165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 48.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-01-30 08:30:24
Undre mig over den skal hæve så meget da den slet ikke hæver. Og den er ekstrem svær at ælte


Rigtig RUGbrød  -  2014-08-17 20:52:28
Tak for en opskrift på et rugbrød, som rent faktisk er lavet 100% på RUG. :)


Charlotte  -  2008-10-22 17:07:30
Kan man lave den uden gær?


MILLE FRA VADUM  -  2008-10-03 11:40:20
DET ER MEGA GODT OMG DET ER NICE


LLH  -  2008-02-24 08:27:54
Ja den skal hæve 12 timer for at lave surdej. Du kan ikke erstatte kærnemælk med mælk, da det er den der gíver surheden til dejen. Du kan erstatte den med A38 eller andet syrnet mælkeprodukt


Anja  -  2008-01-14 21:38:13
Skal den virkelig hæve i 12 timer eller er det en skrivefejl ?? Og kan man bruge mælk istedet for kærnemælk - hvad er evt. forskellen?