Julehjerter og kagemænd

Julehjerter og kagemænd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
250 g.farin
450 g.honning
110 g.smør eller margarine
1 tsk.kanel
1 tsk.allehånde
1 tsk.ingefær
1.5 tsk.tvekulsurt natron
700 g.hvedemel
 
 Glasur:
200 g.flormelis
1 æggehvide
 frugtfarve
 
Opskrift:
Farin, honning og smør eller margarine varmes i en gryde, til sukkeret er helt smeltet. Gryden tages fra varmen. Blandingen afkøles. Natron og krydderierne sigtes sammen med det meste af melet og røres i. Dejen æltes godt igennem og hviler en times tid, hvorefter den udrulles i ½ cm tykkelse på melstrøet bord. Udstikkes som hjerter og kagemænd. Sættes i forvarmet ovn og bages ca. 10 min ved 200 grader. Skal kagerne hænges op, laves der hul i dem straks efter bagningen. Kagerne afkøles og pyntes med glasur.

Tips:

1 portion giver ca. 125 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 37832 gange,
og udskrevet 1242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-12 10:43:27
Hvordan ser de ud?....

  -   2008-12-07 17:15:58
Jeg syntes at kagerne er gode, de skal bare ikke have for længe - for så smager de dårligt - hvilket vel giver mening... Men jeg mener at de ikke skal være særligt brune før de er færdige. Vi gav dem ca. 8 min, og så var de perfekte :)

  -   2007-11-24 18:56:56
Dejen kan næsten ikke rulles ud, man skulle trykke så hårdt at min kagerulle knækkede.... og efter bagning kan man næsten ikke spise dem, pga de er så hårde.....