Bland natron og salt i melet. tilsæt smørret, der er skåret i små stykker, sammen med creme fraiche, eddike og vodka, ælt dejen godt. Læg den på en tallerken og læg film over og stil den i køleskabet i 2 timer.
Rul dejen ud på et melbestrøet bord ca. 2 mm tyk og skær den i stykker med en klejnespore, form dem lidt à la S-facon. Klejnerne må ikke vrides. Læg klejnerne på et fad.
Når de alle er formede, koges de i en gryde i meget varmt fedt eller palmin. Hvis det syder omkring træenden af en tændstik, er fedtet passende varmt.
Læg klejnerne over på et stykke fedtsugende papir og server dem nykogte med et godt lag sigtet flormelis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(16 stemmer)
Opskriften er vist 49419 gange, og udskrevet 650 gange.
Energi:
KJ total 7095 (1689 kcal)
KJ pr. Stk. 177 (42 kcal)
Vægt ialt 440 gram
Vægt pr. Stk. 11 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1612 KJ (383 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 21.1 gram Kulhydrat 43.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
fp - 2007-11-30 13:50:29 de er super gode, aldrig prøvet noget lignende
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider