Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Wienerboller med fyld

Wienerboller med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.hvedemel
100 g.smør
30 g.sukker
25 g.gær
1 æg
6 tsk.kardemomme
 
 Fyld:
50 g.smør
50 g.sukker
 Som fyld kan marmelade bruges
 
 Pynt:
1 sammenpisket æg
 chokoladeglasur af
50 g.florsukker
1 spsk.cacao
1 spsk.kogende vand
 tesukker
 
Opskrift:
Rør gæren ud med æg og sukker, hvorefter alle øvrige ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet må ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen, der skal være kold, sættes til hvile på et køligt sted i 15 min,

hvorefter den klappes sammen og rulles ud til et firkantet stykke på 30*30 cm. Deles op i 4 stykker på langs og tværs, så der fremkommer 16 små firkanter. På hver lille firkant anbringes 1 tsk remonce.

De 4 hjørner foldes ind over fyldet, trykkes sammen så dette lukkes inde. Anbring stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad. Dæk dejstykkerne med et klæde og sæt dem til hævning på et lunt sted i 30 min.

Pensles med det sammenpiskede æg og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i ca 12 min. ovnen skal have den rette temperatur fra starten. De afkølede boller pyntes med chokoladeglasur.

Tips:

719


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7906 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu