rosiner cocktailbær sukat og syltet appelsinskal 10-12 dl. rosiner cocktailbær sukat og syltet appelsinskal
100
g.
gær 100 g. gær
5
dl.
mælk 5 dl. mælk
1200
g.
hvedemel 1200 g. hvedemel
300
g.
stuetempereret smør 300 g. stuetempereret smør
3
dl.
sukker 3 dl. sukker
Pensling: Pensling:
smeltet smør smeltet smør
Garnering: Garnering:
flormelis flormelis
Opskrift:
Smuldr gæren. Varm mælken til den er fingervarm og hæld den over gæren under omrøring. Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret. Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time. Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet. Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen. Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca 1 ½ cm tyk. Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min. Bages ved 200 grader i ca 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme. Når brødene er kolde sigtes flormelis over.
Tips:
Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til mange lejligheder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(11 stemmer)
Opskriften er vist 12254 gange, og udskrevet 194 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider