Snegle

Snegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
100 g.smør/margarine
50 g.gær
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 æg
1 dl.mælk
 
 Fyld:
 Remonce af
100 g.smør/margarine
100 g.brun farin
2 tsk.kanel
 
 Pynt:
 Glasur af
100 g.flormelis
1 spsk.kogende vand
 
Opskrift:
Mælken lunes, hældes i et fad - og heri opløses gæren. Mel og de øvrige ingredienser blandes i. Det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted - tildækket. Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til to firkanter (ca. 30x30 cm), hvorefter fyldet fordeles over hele fladen. Drysses med kanel, rulles sammen som til roulade og skæres ud i 12 lige store stykker, sættes på en smurt plade og trykkes flade, hæver ca. 20 min. på et lunt sted - tildækket. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° (middel varme) i ca. 8 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.

Tips:

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plastpose eller pakkes ind i alufolie el. frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42°) og opbevares i dybfryseren ved minus 18°. (Opbevaringstid ca. 6 mdr.)

Optøning:
Ved stuetemperatur tager det 30-40 min. at optø brødet i fryseemballagen. I en forvarmet ovn - 200° (middel varme) - optøes brødet på ca. 5 min.





karakterer:
Opskriften er vist 13912 gange,
og udskrevet 467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
fabelagtigt

  -   2005-01-01 01:01:01
Skønne snegle. God dej at arbejde med, den bliver lige tilpas og er nem ar rulle ud.