Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rungstedkage

Rungstedkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Dej:
2 æg
50 g.gær
300 g.hvedemel
200 g.smør
1 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
 
 Fyld:
75 g.smør
1 spsk.sukker
1 spsk.havregryn
0.5 tsk.vanillesukker
 
 Glasur:
50 g.flormelis
1-1.5 tsk.rom el. citronsaft
 


Opskrift:

Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst. Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen. Rør dejen glat og smidig og del den. Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform. Rør fyldet sammen og fordel det på. Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler. Læg dem på som fletværk og rundt i kanten. Pres dejen godt til. Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 25 min. Afsvales i formen. Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 17331 gange,
og udskrevet 369 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anita  -  2013-03-12 10:05:53
Mit resultat var en noget tør rungstedkagen. Måske skal man blot bruge 1 æg eller tilføje vand eller mælk til dejen eller? Brugte dobbelt portion til glasuren.