Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rungstedkage

Rungstedkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 kage

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
2 æg
50 g.gær
300 g.hvedemel
200 g.smør
1 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
 
 Fyld:
75 g.smør
1 spsk.sukker
1 spsk.havregryn
0.5 tsk.vanillesukker
 
 Glasur:
50 g.flormelis
1-1.5 tsk.rom el. citronsaft
 
Opskrift:
Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og står til den er opløst.

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker og salt i og tilsæt æg/gærblandingen. Rør dejen glat og smidig og del den.

Rul halvdelen ud på melet bord og læg den i en smurt springform.


Rør fyldet sammen og fordel det på.

Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler. Læg dem på som fletværk og rundt i kanten. Pres dejen godt til. Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 25 min.

Afsvales i formen.
Rør glasur og fordel den på den afkølede kage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18779 gange,
og udskrevet 405 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anita  -  2013-03-12 10:05:53
Mit resultat var en noget tør rungstedkagen. Måske skal man blot bruge 1 æg eller tilføje vand eller mælk til dejen eller? Brugte dobbelt portion til glasuren.