Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket ca. 45 minutter.
Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 min og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelse til de runde aluforme ca. 22 cm i diameter.
Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens sider. Remoncen stryges på, og ovenpå drysses florsukker.
Hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted ca. 30 minutter og bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 240 grader C alm. ovn i ca 10 minutter.
Tips:
855
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(27 stemmer)
Opskriften er vist 38931 gange, og udskrevet 587 gange.
Energi:
KJ total 11339 (2699 kcal)
KJ pr. stk. 5669 (1349 kcal)
Vægt ialt 767 gram
Vægt pr. stk. 383 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1478 KJ (351 kcal) Protein 5.7 gram Fedt 15.3 gram Kulhydrat 48.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2020-05-12 20:53:31 Til rikke, smørret skal nu ikke smeltes men blot æltes i dejen sammen med de øvrige ingredienser til dejen
Rikke juul - 2020-04-12 12:30:52 Hvad skal man gøre med smøret der skal i dejen. ? Jeg håber det rigtigt det jeg har gjort. Altså smelte og til sæt i dejen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider