Marcipankrans

Marcipankrans, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.smeltet margarine
2 dl.vand
3 spsk.sukker
0.5 tsk.stødt kardemomme
1 nipsalt
50 g.gær
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
300 g.kransekagemasse
200 g.skyllede rosiner eller korender
 
 Pynt:
 æggehvide
 grofthakket mandler
 Perlesukker/Tesukker
 
Opskrift:
Hæld smeltet margarine, vand, sukker, kardemomme, salt og gær i røremaskinens skål og rør det sammen. Tilsæt gradvis melet under omrøring og ælt dejen færdig. Lad den hæve ca. 40 minutter et lunt sted.

Ælt dejen let sammen og del den i to portioner. Dejen rulles ud til stænger med let hånd. Stængerne skal være ca. 20 cm brede og 1 cm tykke.

Fyldet fordeles ned ad midten ad dejstængerne. Kanten foldes ind over fyldet og trykkes let til. De færdige stænger formes til en krans på de løse bunde af to springforme. Bundene sættes i formene, og kagerne efterhæver en god halv time.

Kagerne pensles og drysses, før de bages ca. 10 minutter ved 225 grader. Varmen dæmpes til 200 grader, og kagerne bager endnu 8-10 minutter.’





karakterer:
Opskriften er vist 15510 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-14 16:04:14
Margarine kan indeholde mælk

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er bare go. Odense konfekt marcipan kan bruges, så den er uden æg og pensles med vand