Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kanelkrans

Kanelkrans, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Krans 1 Krans
KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kanelkrans, billede 4 Kanelkrans, billede 1 Kanelkrans, billede 2 Kanelkrans, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
480 g.. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
evt. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Fyld:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Glasur:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Smelt fedtstoffet i en gryde. tilsæt mælken og lad det blive 37 grader varmt. Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken sammen med sammenpisket æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen. Ælt dejen til den slipper skålen. Lad den hæve tildaækket ca. 30 min.

Ælt dejen igennem på et melet bord. Rul den ud til en plade, ca 55 * 30 cm. Rør fedtstof, sukker, vanillesukker og kanel sammen. Smør det ud over dejpladen. Rul den sammen på det lange led, læg den på en smurt plade og form den til en krans. Lav med en skarp kniv snit i kransen med ca 3 cm mellemrum. Lad den hæve ca 30 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag kransen nederst i en 200 grader varm ovn ca 20 min.

Lad kransen køle af på en rist. pynt med glasur eller sigt evt. flormelis henover, skær i passende stykker og server.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)

Opskriften er vist 29779 gange,
og udskrevet 548 gange.


Energi:
KJ total 8564 (2039 kcal)
KJ pr. Krans 8564 (2039 kcal)
Vægt ialt 682 gram
Vægt pr. Krans 682 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1254 KJ (298 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-04-13 13:47:40
Ser rigtig god ud, smager rigtig godt. Arne Philipsen


Jette  -  2013-01-19 10:21:54
Denne er simpelthen fantastisk. Har bagt den til arbejdet et par gange, og de spørger efter den hele tiden. Mine unger er også syge med den :) Meget nem at lave


Jette  -  2012-11-11 13:19:19
Jeg lavede dobbelt portion og tog den ene med på arbejde. Folk var vilde med den :) Nem at lave, og smager godt... også dagen efter.


  -  2009-11-07 16:03:45
utrolig dejlig og nem krans at lave. min mand syntes at det var den bedste kage jeg nogensinde har bagt.