H.C. Andersen kage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren røres ud i den kolde mælk, mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket ca. 1 time.
1/3 del af dejen formes til en kugle, og resten deles i 4 lige store stykker, som hver formes til kugler. Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke lidt mindre end bradepanden 30x40 cm. Strø lidt mel på bordet, når de skal forme og rulle dejen, tril dejen omkring kagerullen, når de skal flytte den, så den er let at anbringe i bradepanden. Det rullede dejstykke anbringes i den smurte bradepande og trækkes, således at det når et par cm op af siderne. 1/3 del af remoncen smøres jævnt ud over dejstykket. Hver af de resterede 4 dejkugler rulles ud til stykker på 12*40 cm. Resten af remoncen fordeles på de 4 stykker og smøres ud. Hvert stykke rulles sammen fra den brede side til en pølse og anbringes med passende afstand i bradepanden. Med en saks klippes snit med ca 3 cm mellemrum i hver af disse pølser, og disse snit skubbes skiftevis til højre og venstre, således at bunden dækkes. Hæves til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket ca. 30 minutter. Stryges med smeltet smør, og drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 25 min. Tips: 788 |
|
Opskriften er vist 45675 gange,
og udskrevet 870 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2015-10-19 22:39:45 Den er himmelsk, pølserne har jeg foruden remoncen lagt rabarber kompot ned kanel, en med æblemos, en med marcipan og chokolade, en med rosiner og appelsin eller citron skal mums den holder ikke til 15 glade mennesker til familiedag😇😇😇😇 englene synger gretha - 2013-03-15 15:21:11 Jeg har bagt denne kage mange gange, helt tilbage fra 1980 og den var altid populær, havde bare mistet opskriften, derfor søgte jeg på alletiders kogebog. Bodil - 2012-08-31 15:44:25 Skøn skøn kage. Smager lidt ligesom wienerbrød. Mælken kan sagtens udskiftes med havre-/risdrik og smørret med mælkefri flydende becel. Min datter har mælkeallergi og hun ÆÆÆLSKER denne kage! Henriette - 2010-04-09 16:58:29 Virkelig helt fantastisk kage! Den er dog bedste, når den har været frosset ned! anonym - 2008-05-20 15:39:23 Den er rigtig god!, men det kan godt komme for meget remonce i synes jeg :) Pernille - 2005-01-01 01:01:01 en eventyrlig dejlig kage, smager som en bid af himlen. Skyerne sætter sig dog lige præcis, der, hvor de ikke skal :o) anonym - 2005-01-01 01:01:01 opskriften er at finde på en gammel opskrift udgivet af amo og gluten |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne