Lasagne al forno

Lasagne al forno, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.lasagne pasta
250 g.spinat
100 g.hytteost
60 g.revet ost (1.5 dl)
 
 Bechamel sauce:
25 g.smør
3 spsk.hvedemel
4–5 dl.sødmælk
 Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
 Bolognese sauce:
1 Gulerod
1 middelstort løg
250 g.champignon
2 stilkebladselleri med grønt
250 g.tomater
2 tsk.citronsaft
 Tomatkoncentrat
 timian
 laurbær
 Muskatnød, revet
 salt
 
Opskrift:
Pasta pladerne blancheres 6 minutter i letsaltet vand, tilsat lidt olie. Læg dem forsigtigt op på et viskestykke, adskilt fra hinanden og dup dem tørre.

Spinaten dampes i lidt vand. Når bladene er faldet sammen, tages de op og hakkes groft. Spinaten blandes med hytteost og lidt salt.

Bechamel sauce : Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres forsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når saucen er kogt igennem et par minutter, smages den til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.

Til bolognese saucen hakkes grønsagerne ret fint og sauteres i olie i den angivne rækkefølge. Kom tomatbådene i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koges med hele og fjernes til sidst. Er saucen meget tør, tilsættes lidt vand eller fond. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce.

Lasagnes samles nu i et smurt gratinfad, begyndende fra bunden : bechamel sauce, pasta, bolognese sauce, revet ost, pasta, spinat, bechamel sauce, pasta, bolognese sauce, pasta, bechamel sauce og til sidst drysses med rigeligt revet ost.

Lasagnes bages i ovnen, deraf betegnelsen "al forno" ved 225 grader. Bagetiden afhænger af fadets dybde, i et forholdsvis fladt fad, ca. 25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 48370 gange,
og udskrevet 659 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-24 18:48:41
håber af min lillesøsster blir glad

  -   2011-03-12 21:43:41
lagsagneplader behøver slet ikke at være forkogt. læg dem imellem lagene, og bag i ovnen ca. 40-45 min. så bliver de gode også.

  -   2005-01-01 01:01:01
Opskriften er fra Paul Holt Grøn Gastronomi