Ungarsk kartoffelbrød

Ungarsk kartoffelbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :

Ingredienser:
35 g.gær
4 dl.håndvarmt vand
0.5 dl.olie
1.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 mellemstore skrællede kogte kartofler
50 g.hvedeklid
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet. Ælt mere mel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, klidet opsuger en del væske under hævningen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i stykker. Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen. Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca 15 minutter ved 225 grader på ovnens midterrille.





karakterer:
Opskriften er vist 18135 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er et prima brød tilsæt gullerød og æble istedet for hvedeklid saa har du et endnu bedre brød som er velegnet til frysning.