Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tyrkisk brød

Tyrkisk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :


Tyrkisk brød, billede 4 Tyrkisk brød, billede 1 Tyrkisk brød, billede 2 Tyrkisk brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6.25 gram Gær
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 spsk Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
250 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Gær vand og olie røres sammen. Tilsæt mel og ælt sammen til en lidt klæbrig dej, hold lidt af melet tilbage og tilsæt efter behov.

Dejen deles i 12 kugler som lægges på et fugtigt viskestykke. Læg også et fugtigt viskestykke over. Hæve i 45 minutter.

Ælt kuglerne og rul dem ud til de har en tykkelse på knap 1 cm. De skal nu hæve imellem viskestykkerne i 1 time.

Derefter bages/steges de på en pande uden margerine ved jævn varme. Vær forsigtig når du vender bollerne. Går der hul i dem, bliver de flade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (41 stemmer)

Opskriften er vist 96657 gange,
og udskrevet 1440 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8226 (1958 kcal)
KJ pr. Brød 2742 (652 kcal)
Vægt ialt 778 gram
Vægt pr. Brød 259 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1056 KJ (251 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

H Christiansen..  -  2012-11-09 16:04:58
Kan man måske putte kryderier i dejen????

A. Poulsen  -  2011-08-01 13:18:30
Har selv lige været i Tyrkiet og fået de meget tynde brød serveret og de smager fantastisk. Undrer mig lidt over, at disse skal rulles ud i næsten 1 cm's tykkelse, da de ikke er under ½ cm tykke i den færdige udgave i Tyrkiet??. Mvh