Sønderjysk franskbrød

Sønderjysk franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Sønderjysk franskbrød, billede 4 Sønderjysk franskbrød, billede 1 Sønderjysk franskbrød, billede 2 Sønderjysk franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Smør smeltes med vandet. Den kolde mælk røres i og temperaturen må nu ikke være højere end 37 grader c. Gæren smuldres i og opløses i væsken og salt og sukker tilsættes.

Tilsæt melet hold gerne lidt tilbage og ælt godt igennem. Stilles lunt og hæver til dobbelt størrelse 45-60 minutter.

Formes til 2 brød som efterhæver ca. 30 minutter.

Brødene pensles evt. med sammenpisket æg og drysses med birkes inden de sættes i en kold ovn på midterste rille og bages ved 200 grader C. alm. Ovn i 35-40 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 24025 gange,
og udskrevet 447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12042 (2867 kcal)
KJ pr. Brød 6021 (1433 kcal)
Vægt ialt 1283 gram
Vægt pr. Brød 641 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 43.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu