Sønderjysk franskbrød

Sønderjysk franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Sønderjysk franskbrød, billede 4 Sønderjysk franskbrød, billede 1 Sønderjysk franskbrød, billede 2 Sønderjysk franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 g.smør
2.5 dl.vand
2.5 dl.mælk
50 g.gær
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
 
700 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smør smeltes med vandet. Den kolde mælk røres i og temperaturen må nu ikke være højere end 37 grader c. Gæren smuldres i og opløses i væsken og salt og sukker tilsættes.

Tilsæt melet hold gerne lidt tilbage og ælt godt igennem. Stilles lunt og hæver til dobbelt størrelse 45-60 minutter.

Formes til 2 brød som efterhæver ca. 30 minutter.

Brødene pensles evt. med sammenpisket æg og drysses med birkes inden de sættes i en kold ovn på midterste rille og bages ved 200 grader C. alm. Ovn i 35-40 minutter


karakterer:
Opskriften er vist 20391 gange,
og udskrevet 412 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu