Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sct. Gallener brød

Sct. Gallener brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
115 g.halvsigtemel
260 g.hvedemel
3.7 dl.vand
10 g.salt
20 g.gær
 evt.valnødder
 


Opskrift:

Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i. Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter. Der kan evt. tilføres valnødder til dejen. Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter. Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter. Form den til brød eller baguettes. Sæt brødet i en 270 grader varm ovn, men skru ned til 210 grader og bag så brødet færdigt ca. 30 minutter (baguettes bages 10 minutter ved 270 grader). Hæld et par dl. vand i bunden af ovnen, så der dannes damp. Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.

Tips:

Såvel mængdeangivelse som hæve- og bagetider er tilnærmede størrelser, der afhænger af lokale forhold; melets fugtighed, lokalets temperatur, ovnens beskaffenhed osv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5395 gange,
og udskrevet 63 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu